@Protex; malesef dediklerinize katılmıyorum hocam. at sırtında lider peşinde koşma devri bitti. artık devir bilim teknik adalet demokrasi devri. sakallı badem bıyıklı geride kaldı belki ama ihl mezunu olmazsan belli sendikalara mensup değilsen akp li değilsen hiç bir kurumun başına gelemezsin bu ülkede? sanırım siz başka yerde yaşıyordunuz. tüm ülkede il ilçe milli eğitim müdürleri şube müdürleri okul müdürleri biat etmeyen farklı görüşte bir adam var mı bi bakın araştırın. ilçe tarımlar devlet bankaları en tepeden aşağıua doğru yönetim kademesindekiler hep torpille gelmiş adamlar belli kimliği olan adamlar. bunların içinde oraya hakederek gelen elbette vardır ama çoğunluğu malesef öyle değil. bu dönemin ülkeye verdiği en büyük zarar bence bu yani liyakatsiz kişilerin iş başında olması. bu arada belirtmeden geçmeyeyim bu kişiler sanmayın ki hepsi dindar vs bunların büyük kısmı her devrin adamı bir kısmı da bazı tarikat mensubudur . olması gereken bir okula 3 kişi müdür olmak için başvurmuşsa içlerinden en dindarı en yetkili sendikalısı değil bu işe en uygun olan seçilmelidir. aklı başında hiç kimse sanırım buna itiraz etmez etmemelidir.
Hocam lider deyince at sırtında birinin peşinden koşan ve koşulan durumu kastetmedim zaten. Bilim teknoloji teknik bazında bahsettim. Bilim projelerinde dahi bir lider olur. büyük game'lerin, apple'nin , microsoftun ... hepsinin bir sahibi var + birde ekip liderleri proje liderleri var. seçilir bunlar. zeki bilgili kültürlü insanlardan. ve iyidir bunlar. bulundugu konumu hayatı ileriye taşırlar. devletlerinde lideri olmazsa olmaz. kötü bişey değil bu. dönemle seçilir vs onlar ayrı mevzu.. nası algılıyorsun bilmiyorum ama sandıgın gibi demokrasi ile kendi kendine yürüyüp kendini yöneten bir sistem dünyada yok. her devletin lideri olmalı. var zaten.
+ ilkin badem bıyık sakaldan girdin, sende biliyorsunki öyle şeyler yok artık, ama kafanda hala badem bıyık sakal kalmış. kendinde kabul ettin zaten. şimdide ihl ye takılmışsın, hala önyargılısınız... ihl badem bıyık, laik okul, düz okul, bilmem ne şu bu okul, başörtülüler... vs vs falan fişmekan... önemli olan bireyin zeki kültürlü insan evladı olması.
Adam kayırma olayı illaki var. malesef. zaten hangi hükümet gelse iyi yerlere kendi adamını getiriyor. bunlar ayrı bir olay..