Aktif olarak backend'de PHP ve GO, frontend'de VUE yaziyorum ama gozunuzu seveyim birakin su oldu gitti bitti, gelecegin teknolojisi soylemlerini.
Sizin binlerce php is ilani gosterebilirim linkedin uzerinden hem de yuksek ucretli (hem Turkiye hem EU sartlarinda).
Hatta daha dun Chillz ile gorusmem vardi Backend Software Engineer pozisyonu icin. Mesala onlar PHP/Symfony kullaniyorlar microservisler icin.
Yani bu firmalar bilmiyor mu simdi ne nedir?
Dilin cikis tarihi eski diye fosil olmaz. Tamam PHP 10 numara dil demiyorum eksiler vardir ama kendini gelistirdigi surece sektorde her zaman talep olacaktir. Cunku bir proje yaparken onlarca etken vardir.
Buyuk PHP projelerinde calisirsaniz PHP'nin include('config.php');'den. daha fazlasi oldugunu gorursunuz.
OOP, OOP Principles, SOLID, Design Patterns, Docker vs gibi konulari bilmeden istersen php yaz istersen python yaz ne fark edecek?
Ayrica altina cizerek yazmak istiyorum buyuk firmalar hangi dili bildigine bakmiyor, software development bilip bilmedigine bakiyor.
Sen nereden public nerede private kullanilacak bilmiyorsan, local icin basit bir Docker config hazirlayamiyorsan, REST API nasil kullanilir bilmiyorsan, interface mi olsun abstract mi olsun karar veremiyorsan aslinda bir sey bilmemis oluyorsun.