Petrol için konuşacağım 20 bayiliği olan lakol bir zincir benzinlik'te tüm marketler istasyondan bağımsız şekilde ayrı bir işletme olarak faaliyette ; marketlerin tamamında pos "YOK" ama hespinde benzinliğin pos cihazlarından 1 adet mevcut biz yetkiyi oradaki çalışan arkadaşlara verdik sadece sigara için gelenden isterseniz 1-2 TL komisyon isteyin öyle çekin ama sürekli müşteri civardaki esnaf şehir dışındaki sitelere sürekli git gel yapan komşular yanında 1 tane bile soda alan müşterilerde istemeyin ve çekin karttan.

Sadece sigara almaya gelip pos soranlara verecek cevabınız işletmenin pos cihazı yok petrolün pos'unu kullanıyoruz o yüzden ilave ücret alabilirsiniz.

Ve şikayet etmek isteyen müşteriler ile hiç münakaşaya girmeyin vergi levhasını indirip verin fotoğraf çeksinler.

Market gün sonunu alır slip'i pompacıya verir karşılığı nakiti alıp kasasına koyar.

Benzinlikte 0,50 TL + %1,2 anlaşmamız var ertesi gün hesaba geçecek şekilde.

85 kuruş kar edilecek sigara paketinde 72 kuruş banka komisyonu ödüyoruz ve bunun için raf'a 400-500 bin liralık yatırım peşin para sigara almamız gerekiyor.

Ben sadece sigara hiçbir zaman almıyorum yanında su-soda kahve veya başka birşeyler aldığım için belkide bana teklif etmiyorlardır. Kuyumcuya girip işçilikli olamayan küçük altın cumhuriyet gibi has altınlar için fiyat alıp kredi kartı uzatmayı denediniz mi tepkileri ne oluyor ?