Merhaba, 3 sene önce babam vefat etti. Babam'ın gecmişten borçları olduğunu bilerek mirasçılar olarak reddi miras başvurusu yaptık ve reddi miras başvurumuz onaylandı. Konunun buraya kadar olan kısmında sorun yok.
Geçtiğimiz yıl babamın alacaklısı çek borcu yüzünden bir dava açmış. Babam, ortağı ve mirasçılar olarak biz borçlu gösterilmişiz. Babam tutarı XXX.XXX olan bir çeke imza atmış. Bu davanın tebligatları bize ulaştı ama biz reddimiras yaptığımız için borç sistemden otomatik olarak silinir düşüncesiyle hiçbir başvuruda bulunmadık ve ititaz etmedik. Buraya kadar da sorun yok.
Geçtiğimiz cuma günü banka hesabıma girdiğimde hesabımdaki X.XXX parama bloke konulduğunu görerek ilk şoku yaşadım. Mirasçı olarak bize icra yaptırımı başlatılmış. Bütün mal varlıklarımıza haciz konulmuş. Bu durum için bankadan icra koyan icra müdürlüğünü ve dosya numarasını öğrenip dün iş yerimden izin alarak anadolu 2. İcra müdürlüğüne gittim. Tüm reddi miras evraklarımı vs yanımda götürdüm. Düşüncem de evrakları veririm sistemden borcumu düşürürlerdi. İcra müdürüyle görüştüğümde kendisi bir kaç arkadaşla görüşüp bana şunu söyledi. Borç miktari 3-5-10 bin lira olsa reddi miras belgeni alıp icrayı kaldırdık ama borç miktarı yüksek olduğu için buradan biz bir şey yapamayız. İcra mahkemesine itiraz dilekçesi, kimlik fotokopisi ve reddi miras belgenle başvur dediler. Bende tamam diyip aynı denildiği gibi Tevzi bürosundan İcra Takibine İtiraz Davası açtım. Bir kaç avukatla görüştüğümde ise avukat yardımı almanız sizin için daha mantıklı olur, bu teknik prosedürler için bilgi sahibi olmak gerekir, dava 3-5 seneye kadar uzayabilir dediler. Ben bu işi en hızlı şekilde nasıl çözüme kavustururum. Bütün mirasçılar olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Hesaplarımız blokeli ve mallarımız hacizli ne alım ne satım yapabiliyoruz.
Acil bir yardıma ihtiyacım var. Bana lütfen bir avukat veya işlerden anlayan biri ulaşabilir mi? Ücret konusunda yüksek bir miktar ödeyemem imkan olarak kredi ödemelerimiz var ve bu bela yüzünden çok zor durumdayız.