Hocam gayet iyi anlıyorum sizi de ne bileyim yolu uzatabilirdi veya farklı bir cadde üzerinden giderek 70 80 TL diyebilirdi 😊 bende onu anlatmak istiyorum sonuçta kısa mesafe olunca açıkçası taksiciler pek işlem yapmıyor gitmiyor çünkü örneğin seni sırf bırakmak için. 7.km gidecek 7 km de geri gelecek. Zaten şu günün parası ile nerdeyse 25 lirasını yakacak 😊 bence gelin 5 TL için vebale girmeyelim helal edin hakkınızı. Taksici ye düşündüğüm için değil sadece şu günlerde yakıt vb parasının ne durumda olduğunu gördüğüm ve günlük ortalama minimum 200 liralık yakıt alan biri olarak farklı yönden bakıyorum konuyu 😊
Lütfen yanlış anlamayın
Hocam mesafe kısa mesafe değil.
Antalyayı bilen bilir. Atatürk bulvarının orta kısımlarından sakarya bulvarına kadar olan bir mesafe.
Yolu biliyoruz fazladan gezdirme uzatma gibi bir durum söz konusu değil. Zaten gidilen güzergah otoban gibi yol. Sağdan soldan giriş bile yok. Ta ki cadde sonuna kadar gider kavşaktan gideceğim bulvara sapmak zorunda.
Benim de arabam var. Yakıtların nasıl el cep yaktığının da farkındayım.
İnsanların maddi zorluklarının da farkındayım.
Dediğim gibi dürüst olsa zaten ben direkt 50 alır üstünü bırakır çıkardım ki ertesi gün otogara gitmek için bulunduğum konumdan taksiye bindim. Otogara vardığımda 26 TL tutmuştu. 30 TL verip inip teşekkür ettim. Adamın muhabbeti, samimiyeti, dürüstlüğü ile bir sonraki gün başka taksiciye bu taksicinin aşırmaya çalıştığı kadar parayı kendim bıraktım.
Son olarak piyasadaki pahalılığın sebebinin sorumlusu ben olmadığım gibi o cebinden çıkan masrafın yakıtın vs cezasını bana kesemez.
Federasyonları var siyasi güçleri var her türlü imkân yanlarındadır. Fiyatlar yükselirken bu kadar yaparlar taksimetre fiyatlarında düzenleme. İsteyen biner isteyen binmez. Ülkede onun canı yansın cezasını biz ödeyelim. Bunun cebi yansın cezasını biz ödeyelim mantığıyla yürünmez. Dediğim gibi dürüst, erdemli birisi olsaydı 100 TL verince ben 55 TL verse 50'sini alır inerdim. Lakin şimdi helal etmelik bir durumum yok.