Sizce tüketici hakem heyetinden olumlu sonuç çıkar mı? Ben pek sanmıyorum, sizin görüşleriniz nedir?
Çıkmaz. Çünkü benzer yargıtay kararı buldum.
Yanlış etiketle 6 TL'ye bilgisayar aldı, siparişi iptal olunca mahkemenin yolunu tuttu
İnternet üzerinde 6 bin TL değeri olan bir ürünün etiket fiyatlandırılmasının 6 TL olduğunu görüp satın alım yapan bir müşteri siparişinin iptal edilip ürünün fiyatıyla birlikte 20 TLlik hediye çekinin kendisine verilmesi sonrasında mahkemenin yolunu tuttu. Yerel mahkemenin ürünün tedarik edilmesine ilişkin verdiği karar ise Yargıtay tarafından bozuldu.
Yargıtay yerel mahkemenin tedarik kararını bozdu
Dairenin vermiş olduğu kararda 698 sayılı Türk Borçlar Kanununun 30. maddesinde bulunan, Sözleşme yapılırken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşmeyle bağlı olamaz ifadelerine atıf yapıldı ve toplam değeri 5 bin 999 TL olan bilgisayarın da 6 TLye satılmasının bu kapsamda olduğuna hükmedildi.
Bundan dolayı açılmış olan davaya ilişkin sözleşmenin varlığından söz edilemeyeceğinin açıklanmış olduğu kararda, yerel mahkemenin verdiği ret kararının yasaya ve usule aykırı olduğu sözlerine yer verildi.