digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o zaman biraz empati yapın.
Devlet sigaranın rantını ben yerim kimseye yedirmem diyor basıyor vergiyi.
Sonra fiyatları satıcı belirleyemiyor satıcıya cücük kadar bir kar marjı bırakılıyor.
Ve siz de kartla ödeyip bu cücük kadar karı da komisyon masrafına kurban etmeye kalkıyorsunuz.
Bu tarz ürünlerde nakit veya kartla ödemenin farketmesi çok normaldir.
Bir ürünün fiyatı ödeme şeklinize göre farklılık gösterir.
Ama siz keyfinizin ekstra maliyetini satıcıya yıkmaya çalışıyorsunuz.
Peşin ödeyeden fazladan para isteyen yok.
Ama ister kredi kartı ile ister banka kartı ile öde, bu ödemeye aracılık yapan kurumun çıkardığı maliyet o ürünün düşük kar marjını iyice traşlıyor.
Ve siz diyorsunuz ki kanunen haklıyım, beğenmiyorsa satmasın.
Bu şekilde herkes çevresindeki satıcıları şikayet etsin.
1 seneye kalmaz hiç biriniz kartla sigara alamaz hale gelirsiniz.
Çünkü adamlar gerçekten satmayı bırakırlar.
Hocam sigarada kar marjı az bu konuda hem fikiriz. Ancak bunu göze almayan satıcı pos almayacak. Ama pos almayınca da kart geçiyor mu diye soran müşteriye yok cevabı verince çıkan müşteriye de ah vah etmeyecek. Ben fark isteyeni şikayet ediyorum bu şekilde kaç kişiyi komisyon almamaya alıştırdım seve seve kabul etmiyorsa kanuni haklarım ile ikna ederim. Ayrıca deminden beri savunduğunuz bakkal, esnaf kaçı birebir aldığınız mala fiş kesiyor ya da gidin aldığınız bir şeyler için fiş isteyin bakalım nasıl ailesine sövmüşsünüz gibi yüzünüze bakıyorlar. Yani merak etmeyin şikayet edersek 1 seneye yine alacak yer buluruz siz ağladıklarına bakmayın sigaradan kaybettiklerini kesilmeyen fişlerden, kaçırdıkları vergilerden fazlasıyla çıkarıyorlar.