yusufozkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık internet üzerinden yapılabiliyor. Ben 2 gün önce verdiğiniz adresten başvuru yaptım. Mesajla bana tebligat gönderdiler. Bu belgeyle hesap açılacağı söyleniyor galiba. Bana gönderilen tebligat:

Konu : sosyal İçerik Üre. Hak.-2750086643

İlgi : 22.03.2022 tarih ve 1118908 sayılı yazı.

İlgide kayıtlı dilekçenizde, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B maddesi kapsamında
bulunan sosyal içerik üreticiği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği faaliyetinizin gelir
vergisinden istisna olduğunu belirten bir belge verilmesi talep edilmektedir.

193 sayılı Kanunun mükerrer 20/B maddesine göre , internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları
üzerinden metin , görüntü , ses , video gibi içerik paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden
elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin
elektronik uygulama paylaşım ve satış platfomları üzerinden elde ettikleri kazançlar 1/1/2022 tarihinden
itibaren geçerli olmak üzere gelir vergisinden müstesnadır.

318 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin 4 üncü maddesinin 4 üncü fıkrasının a bendinde
"Başvuru öncesinde ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyetlerinin bulunması halinde, vergi
dairelerince mükelleflerin kayıtlı faaliyetlerinin istisna kapsamına giren faaliyetlere uygun olup olmadığı
kontrol edilecek, vergi dairelerine kayıtlı bu faaliyetlerin mezkûr madde hükmüne göre istisna edilen
faaliyetler arasında olduğunun tespitini veya uygun faaliyet kodunun tesisini müteakip başvuru
sahiplerine istisna belgeleri verilecektir." denilmektedir.

Bu belge , 318 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin "Bankalar tarafından yapılacak işlemler ve
tevkifat uygulaması" başlıklı 5 inci maddesi uyarınca sosyal içerik üreticileri ve uygulama
geliştiricilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri hasılatların yatırılacağı hesap açılışında kullanılmak
üzere bankalara ibraz edilmek üzere verilmiştir.

Bu belgenin verilmesine esas olan dilekçenizde belirtilen hususların aksine bir durumun tespiti veya
sonradan ortaya çıkması halinde , ziyaa uğratılan vergi ve buna bağlı ceza , faiz ve zamlardan şahsınız
sorumlu tutulacaktır. İstisnanın uygulanmasında , Genel Tebliğdeki usul ve esaslara uyulmaması halinde
gerekli müeyyidelerin uygulanacağı tabidir.
Bilgilerinize sunulur.''

Bundan sonra bankada hesap açılması ve açılan hesabın yine internet üzerinden kayıt ettireleceği söyleniyor.
Umarım doğru anlamışımdır.
buna bir göz atın.
https://www.r10.net/off-topic/308445...adim-adim.html