Yazılanları okuyorum da , yok otursun size ne bu ne yobazlık, ayrımcılık falan yazanların eminim çoğunun kız evladı yoktur. Arkadaş benim kızım istemiyor başka bir erkeğin yanında oturmak , ben de bir baba olarak kızımın isteğini yerine getirmekle mükellefim. Ben de gidip öğretmenine söylüyorum kaldırın çocuğumun yanından istemediği insanı diye. Neticede kimse eğitim hayatı boyunca istemediği biri ile oturup eğitim hayatını kaliteli bir şekilde yürütemez. Ben uyuz olduğum birinin yanında otururken ders de dinleyemem huzurluda olmam . İsteyen istediğinin yanında otursun , bu kadar basit . Tabii öğretmen sınıf içi düzeni sağlamak için bazı değişiklikler yapabilir ama bu , erkek öğrenci yanında oturmak istemeyen bir kız öğrenci için zorlama yapılamaz !
Burada asıl mesele Sarı Öküz meselesi zaten , şimdi buna izin verilirse Sarı Öküzü vermiş olacak asıl kara kafalar. O zaman mazallah yarın öbür gün bunlar karma eğitimi de kaldırır diye şimdiden hortlatıyorlar konuyu .
şuan ki kurallarda kız erkek yanyana ZORUNLU mu oturtuluyor ? Hayır. Tabi ki kızınız bir erkekle oturmak istemeyebilir ve bunu hocasına güzel bir dille söyler. Ama sen bir kızla bir kızı zorla yanyana oturtamazsın. Sen bir kızla bir erkeği de yanyana zorla oturtamazsın. kısacası buradaki olay şu : ZORLA BU ŞEKİLDE BİR DAVRANIŞ YAPTIRTAMAZSIN.
Fakat bir kız bir erkekle oturmak istemediğini beyan ettiği taktirde hocaların onun o isteğini yerine getirmekle mükelleftir.