Merhaba abilerim kardeşlerim sizlere bir soru yönelteceğim ama öncelikler kendimi tanıtayım.

Benim adım sefa bilgisayar programcılığı birinci sınıf öğrencisiyim küçük yaşlarımdan bu yana yazılım konusuna çok meraklıyım ancak kendimi yıllarda geçse bu konuda çok geliştiremedim.

Sebep ayran gönüllü olmam bir programlama dilini öğrenmeye başladığımda aklım diğerlerine gidiyor bu yüzden tek bir konuda uzmanlaşmak yerine bir çok konuda az bilgi sahibi oldum.

Şimdiye kadar öğrenmeye çalıştığım ancak yarıda bıraktığım diller: python,c++,html+css,js,php hepsinde ufak çaplı projeler yapabilecek kapasitedeyim ancak iş büyük noktalara geldiğinde bilgi yetersizliğinden aşırı özgüvensizim çabuk kavrıyorum ancak çabuk sıkılıyorum programlama dilleri harici uğraştığım diğer dallar: grafik,blog yazarlığı,adsense,sosyal medya işleri,dijital reklam işleri,oyun sunucusu(minecraft) gibi yazılımla yakından ilgisi bulunmayan alanlarda da bilgi sahibiyim.

Şimdi asıl konuya gelelim ben artık 21 yaşına geldim ancak hayatımı idame ettirecek şekilde bir konuda uzmanlığım yok geç kalmış hissediyorum bu yüzden kendime net şekilde ilerleyeceğim bir alan seçmek istiyorum ve bu konuda aklıma yatan bir alan olan Blokzincir yazılımcısı var.

Blokzincir gelişime açık geleceği olan ülkemizdede önemli iş olanaklarına sahip olunabilecek bir alan gibi hissediyorum ama bu konuda yeni gelişmekte olduğu için yeterli bilgiye ulaşamıyorum bu alan ile ilgilenen veya ilgilenmeyen herkesten konu ile ilgili görüşlerini belirtmelerini istiyorum.

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim, iyi forumlar..