" Arkadaş benim kızım istemiyor başka bir erkeğin yanında oturmak "
bunun sebebi aile eğitimi ile alakalıdır. Aile içinde çocuğa dini baskı veya erkek kız ayrımı yapacak konuşma sohbet veya eğitim verirseniz. Kızda erkeğin yanında oturmaz. Ben böyle düşünüyorum. Kızınızın yanında bahsettiğim şekilde konuşma veya bir sohbet muhabbet geçti mi ? veya kızınız ile dini paylaşımlarda bulundunuz mu ?
Benim bildiğim her yeni doğan bebek aynı standartlarda dünyaya gelir. Doğduğu anda çevresindeki insanların her davranışı konuşması onu şekillendirir. TV, videolar vs. bunlarda etkendir.
Bu bir örnektir yanlış anlaşılmasın, Mesela çocuğunuzun yanında 7/24 A haber veya zıt görüş olan FOX TV izlerseniz. .Çocuğunuzun yanında bir ortamda ülke hakkında bir konu açılırsa çocuğunuz, Ülkenin durumunu orada anlatıldığı gibi anlatır ve savunur. Oradaki konuşmalara göre şekillendirir. Tabi bunu ne zaman kadar yapar. Araştırma yapıp gerçekleri görene kadar.
Rahatsızlığı olmayan, Herkes çocuk sahibi olabilir. Ama herkes çocuk yetiştiremez. Şuan ki Türkiye şartlarında çocuk eğitmek ustalık ister.
Çocuğuma elbette dini eğitim vereceğim , elbette ahlaki eğitim vereceğim , bunlar benim ebeveyn olarak görevim. Çocuk dediğiniz yaş bu arada ortaokul çağı yani ergenliğe girdiği yaş . Bir kız çocuğunun ergenliğe girdiği yaşta neler yaşadığını bilmeyen insanların ne beni engellemesinde sıkıntı görüyorum ne de Hönkürmesinde ! Elbette daha bir aile sahibi olamamış iseniz, kız çocuğu yetiştirmemiş ve ergenliğe giriş döneminde bir kız çocuğunun da erkek çocuğunun da neler yaşadığını bilmemeniz çok normal. Ben 5 çocuk babasıyım, yetiştirdiğim evlatlarımdan biri 19 yaşında bir kız, diğeri 21 yaşında bir kızım da 13 yaşında. İki tane de erkek evladım var. İşte sayın kardeşim bir Usta görmek isterseniz ve bu işin nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek isterseniz size acizane tavsiyem öncelikle AHLAK eğitimini vermelisiniz. Ahlaksız bir evlat ne ailesine , ne etrafına , ne de kendisine faydalı olamaz.