pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kız ve erkek dağılımının yakın ve yakın olmadığı eğitim ve işyerlerini gözlemlerseniz söyleminizin ne kadar başarısız ve doğru olmadığını görebilirsiniz. Meslek lisesi, sonrasında sanayi de kadınların olmadığı yerde çalışmış biri olarak söylüyorum. Kız meslek liseleri ve endüstri meslek liseleri, öğrencilerin seksüel kimliklerine öyle bir zarar veriyor ki. Aynı olumsuz etki sanıldığı gibi İmam Hatip Liselerinde yoktu benim Meslek lisesinde okuduğum zamanlarda. Zira İmam Hatip Liselerinde bile Meslek liselerindeki kadar dengesiz cinsiyet dağılımı yoktu. Okul ve iş yerindeki cinsellik veya argo konusundaki yozlaşma o kadar acınası bir durum ki, buna sebep olan tüm yetişkinlerin bu okullar aracılığı ile milyonlarca gençlerin en hassas döneminde verdiği zararın farkında olmaları gerekiyor.

Bir de önceki mesajımı okumanızı tavsiye ederim kimse anne, babalık ile Tanrı'nın yapmadığını yapabilme hakkına sahip değil.
Hocam görüşlerinize saygı duyuyorum fakat cinsel kimlikten ziyade ben çocukların derse olan konsantrasyonu önemsiyorum. Dediğim gibi küçük yaşta olan çocukların zaten bu gibi düşünceleri olmaz fakat günümüz medya ve dizileri cinsel konuları o kadar normalmiş gibi lanse ediyorki bu durum gayet normalmiş gibi algılanıyor.

Ergenlik çağına gelen çocuklarımız, okullarda eğitimine odaklanması gerekirken yanında oturan karşı cinse ilgi duyabilir. Bu durumda ayrı oturulması derse olan konsantrasyonunu bir nebze arttırabilir.

Evet çocuklar sadece ders esnasında yanyana olmuyor. Bu bahsettiğimiz olaylar tenefüs ve diğer zamanlarda da yaşanılabilir bu doğru fakat bu durum bu kadar garipsenmemeliydi.

Ben diğer türlü düşünenlerin cinsiyetçi bir tavırla yaklaşmadıklarını düşünüyorum ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Fakat bu kişiler kendisi gibi düşünmeyenleri yobazlık ve diğer cinsel cahillikle suçlayabiliyorlar. İşte tam bu noktayı anlamıyorum.

Düşüncelerinizi güzel bir uslüp ile belirttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.