Aslına bakarsanız aynı düşüncedeyiz.
Allah bağışlasın benim de aynı yaşta kızım var
Aile eğitimi ile okul eğitimi farklı oluyor maalesef sizde bende iyi biliyorum.
Yasaklara her zaman bende karşıyım fakat bazı yerde olması gerekiyor.
Yasak hiç bir zaman çözüm olmamıştır ve olamazda ama dediğim gibi bazı yerlerde yasakların olması gerekiyor.
Avrupa'dan örnek vereyim.
Affınıza sığınarak yazıyorum köpekler gibi sokaklarda özgürce çiftleşiyorlar bu özgürlük değildir.
Okul seviyesi olarak ilk öğretim harici uygulanması gereken bir kural diye düşünüyorum.

Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantıklı düşünüyorum zaten. Ben de bir babayım kendi çocuğum ile edindiğim tecrübe neticesinde ben sizi mantıklı düşünmeye davet edeyim. Tekrar söylüyorum, yasak ve kısıtlama ile bu durumda çocuğun kişisel gelişimine katkı sağlanmaz aksine sorun varsa bu sorunlar ötelenmiş olur. Zamanında çözülmeyen sorunlar da kişinin karakterine oturur. Öncelikle o yaştaki çocuklarda niye farklı düşünceler oluşuyor aile ve eğitim kurumu profesyonel yaklaşımla buna çözüm üretmesi gerekir, bu sorun zamanında çözülmüyorsa ilerleyen yaşlarında o çocuğun yaşı ilerledikçe kendi kendine düzelme ihtimali karşısına çıkacak mucize gibi birşey olur.

Basit bir örnek vereyim, 2.5 yaşında kızım var. Ortalığı karıştırmaya başladığından beri yasaklamaya çalıştığımız her şeyi inatla yaptı. İlk zamanlar göstererek, konuşmaya başladığından bu yana da yapmaması gerektiğini konuşarak anlattığımız durumlarda da büyük oranda yapma dediğimizi yapmadı. Bir şeye yapma diye kestirip attığımızda halen inadına yapıyor, neden yapmaması gerektiğini anlattığımızda uzak duruyor.

Bu yüzden benim düşüncem; okulda, aile terbiyesinden yoksun bir çocuğa karşı cinsten uzak durmasını söyleyip tek ve kesin bir emirle yasaklarsan o okulda parmak atmadığı karşı cinsi kalmaz, kız erkek değişmez her ikisi için de durum aynı olur.