Yurtnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğuda ki korucu yapılanması ve buna bağlı olarak devletin orada bazı aşiretlere göz yumması çok başka bir konu.
Biz bir büyük şehirde ki tefeciden bahsediyoruz..
senin verdiğin örnekler tamamen türkiyenin kürt sorunu ile ilişkili devletin politikaları sonucu ortaya çıkan yapılanmalar.
Bak sana bir örnek vereyim.
Kadıköyde çok işlek bir yerde bir bina vardı bir vakıfa ait.
40 küsür senelik kiralanması için açık arttırma vardı ve açık arttırmaya türkiyede adı çok duyulan bir mafyada adamlarını göndermiş diğer katılanlara katılmamaları için ricada bulundular.
Bir kişi umursamadı bile hodri meydan dedi aldı binayı.
Sonuç?
Hala adam işletyiyor.
Sözde vuracakları vs..
Hocam siz olayı çok yanlış anlıyorsunuz. Bakın Türkiye'nin her yerinde mafyacılık oynayan vardır. Bunların hepsi sıkıntı demiyorum kimisi göz boyamaya oynuyor, kimisi bu işin gerçekten içinde siz bunu anlamıyorsunuz.

Ben diyorum ki İstanbul gibi bir yerde tefecilik yapıyorsa bu birilerinin adamıdır. Yani bu tefeci sadece ayak takımıdır bundan korkun demiyorum bunun arkası vardır. Yani belirli aileler yönetiyor bu işleri ve genellikle bu aileler verdikleri paraları bir şekilde çıkarırlar. Yani o tefeci o parayı almazsa kendisine sıkıntı olacağını biliyordur. Onun bir şekilde almanın peşinde koşar.

Ben size yüzlerce örnek veririm ama burada suç örgütlerinin reklamını yapmak doğru değil. Ayrıca devletin nasıl bir işleyişi olduğunu herkesin akıl sağlığı için bilinmese daha iyi olur.