digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Bak kardeşim hala kötü niyetle hakkaniyetle uyuşmayan bir çıkar elde etmeye kalkıyorsun. Esaslı hata indirim tutarını da kapsar. 80 liralık indirim yapılacağına 80 bin liralık indirim yapılması da esaslı hatadır. Hiç bir hakimi 200 bin liralık arabayı etikette 20 bin lira yazdığı için o arabayı 20 bine alma hakkın olduğuna inandırmazsın.

2) Esaslı hatada 2 taraf da masum sayılır. Yani sorun senden kaynaklanmıyor ama karşı taraf da büyük bir hatanın bedelini ödemek zorunda değil. Bazen devletin sisteminde borçlar görüntülenmez. O zaman çıkıp ben baktım sistemde borcum yoktu diyerek işin içinden sıyrılamazsın. Yani bir firmayı hata yaptığı için kendi kafana göre 80 bin lira yükün altına sokamazsın.

3) Burada kötü niyetli olan sizlersiniz firma değil. Bu firma 100 milyon üzerinde domain barındıran 13 milyar dolar piyasa değerine sahip bir firma. Siz bile bile kötü niyetle 80 bin liralık bir hizmeti 1500 liraya kapatma peşinde koşan insanlarsınnız. Yani burada hukuken güvenilmeyecek taraf sizlersiniz firma değil.

4) Suistimal edilen bir konu var. Ve size hilekar diyen ben değilim. Hukukuk kendisi. Açıın yasa okuyun. Esaslı hata nedir öğrenin. Esaslı hata oluştuğunda bunu farkeden ve üzerine yatmaya çalışan tarafı HUKUK hileli davranıyor olarak adlandırır. Hepiniz bu işin başında bu fiyata bu hizmetin olmayacağını biliyordunuz. Ve hala utanmadan sıkılmadan firmayı yaptığı hata yüzünden milyonlarca dolarlık yükün altına sokmaya çalışıyorsunuz.

5) Firmanın çeviri hatasından bahsediyorsunuz da hiç kasıtlı olarak 80 bin liralık işi 1500 liraya kapatmaya kalkmanın hata olduğundan bahsetmiyorsunuz. Firmanın hatasından faydalanıp bu durumu suistimal etmeye uğraşmak ne ticari ahlaka sığar ne hukukun hakkaniyet ilkesine sığar ne de vicdana sığar.

6) Size tek katıldığım nokta firma her halükarda sistemin kapatılacağını bildirip 48 saat gibi bir DNS değiştirme ve sunucudaki siteleri taşıma vakti vermeliydi. Ama adamlar yapılan suistimali bir an önce durdurmak istemişler muhtemelen. Yine de hesapları kapacatağız diyerek bir 48 saat verilmeliydi.

7) O kadar küçük hesaplar var ki kafanızda. Hayatınızda 1 milyon dolarlık şirket yönetmemişsiniz 13 milyar dolarlık şirketin kala kala sizin VPS'inizden toplayacağı 2 milyon dolara ihtiyacı kalacağını düşünüyorsunuz. O ödemelerde kredi kartı sistemine %0,5 ila %1 arasında bir komisyon bedeli yansımıştır. Amerika'da böyle bir şirket senelik %2,5 civarında kredi bulabilir. Siz milyar dolarlık şirketin r10 daki küçük tüccarlar gibi hareket edeceğini sanıyorsunuz.

Yazdıklarınızın hepsi şu gerçeği değiştirmiyor.
Hepiniz bile bile firmanın hatasını suistimal etmeye kalktınız ve hala suistimali nasıl gerçekleştirebiliriz diye ahlaka ve vicdana aykırı nedenler uydurmaya çalışıyorsunuz.

Haklısınız hocam
fakat firma net olarak hatalı. Elbette 80k olan bir ürünü 1500 TLye vermesi beklenmez. İnsanlarda biliyor o ürünün elektrik faturası bile 1500 TLden fazladır , herkes her şeyin farkında.

Ama

İnsanları yanıltan asıl olay godaddy müşteri temsilcilerine günlerce bu fiyat sorulmasına rağmen , normal alabilirsin diye cevap alınması. Fiyatın normal olmadığının İnsanlar farkında ama firma ne hikmetse farkında değil. Oraya destek diye konulan insan hatayı nasıl göremiyor ? Haftalardır ortada hata var milyar dolarlık firmaya hata söylenmesine rağmen umurunda değil.

Firmanın kendi destek ekibi sorun yok diyor ama insanlar bunu aldıktan sonra habersiz kapatılıyor. Bu kadar kötü bir yönetim olamaz. Yapmak istedikleri şey olayın üstünü kapatmak bu çok bariz : )

İnsanların sitelerini taşıması için izin verip , özür dileyerek bir kupon tanımlayabilirdi. Müşteri temsilcisine şuanda bağlanıp sorun bu konudan haberleri bile yoktur Firma içi iletişim mükemmel.

Ben bu firmadan bir şey alırken 2 defa düşünürüm şahsen. Domain dışında bir şey zaten almam. En ufak sorunda ortada kalacağımız aşikar.