GktgOlmz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Yazdığınız ESASLI HATA da bir sıfır eksik bir sıfır fazla olan sözleşmelerde kalem hatalarından kendiniz bahsetmişsiniz. Fakat burada indirim tutarı ile sepet tutarları toplam fiyatı vermektedir ve açıkça orada yazan tutarın indirim gibi göründüğü gözükmektedir ve bunun durumu twitter'da paylaşan arkadaş öncesinde destek ekiplerine bildirilmiş ve kampanya olduğu söylenerek teyit edilmiştir!

"Fiyat Etiketi Yönetmeliği bu gibi bir durumla karşılaşılması halinde tüketicinin menfaatini koruyucu bir düzenlemeye yer vermiştir. Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır."

2)Ben size iade sürecinin yönetimi ile alakalı soru sordum lakin siz "çok kötü niyetli insanlar" , "piranalar". Anlamadığınız şu, bu hata bizden kaynaklanmadı, biz sadece satın alım işlemi gerçekleştirdik. Firmanın fiyat hatası yapması bizim suçumuz değil. Hata yapmasalardı, binlerce firma fiyat düzenlemelerini kontrol edecek birim kuruyorsa para harcayıp bu tarz bir birim kursalardı. Veya firmalarında bu tarz durumlara karşı sigorta yaptırsalardı. Hata olabilir fakat bu hata binlerce kişiyi etkiliyor ise yine firma suçludur, biz satın alan müşteriler değil.
İade süreci hk. not:
Siz faturanızı bile ödememiş olsanız, bir çok firma öncesinde size süre tanımaktadır. İade ile alakalı bilgilendirme maili atmaktadır ve faturanızı ödememeniz halinde hizmetinizi kapatmaktadır. Kaldı ki bu adamlar bir hata olmuş iade ettik paranız şu kadar gün içinde yatacak tarzı ne bir mail attı, nede o "mavi tikli" twitter hesaplarından bir özür mesajı yayınladı.
Herhangi bir hataları olmasa bile en azından mail bilgilendirmesi yapmaları gerekir ücret iadesi ile alakalı.

3)"Koca firma kimsenin parasının üzerine yatmayacak. " ben bilemiyorum koskoca firma dediğiniz firma bu hatayı yapıyor ve bir mail bile atmaya tenezzül edemiyorsa paranın üzerine de yatabilir. Bu godaddy'nin benden çaldığı ilk şey değil. Ayrıca bu tarz şeylerin büyük firmalar tarafından kredibilite ve acil ödemelerde özellikle uygulandığını biliyor musunuz ?

Eklenen resmin yılı 2018'dir. Alan adı tarafıma aktarıldı ve bir kaç dakika sonra panelimden düşmüştü, daha sonra alan adını sorguladığınızda tarih kaydı yeni ve benim üzerimde değildi.

5) Yani sizin yine "koca" olarak nitelendirdiğiniz firma onca Türk destek çalışanı olmasına rağmen maillerinde çeviri hatası mı yapmış? Yine mi hata yapmışlar?

6) Data kaybından bile bir haber olduğunuz için bunu da açıklayayım sizlere, kimse benim kimlik datalarımı topladı demiyorum sunucuyu habersiz bir anda şak diye kapattıkları için bir çok insanın sunucularda bulundurduğu veriler gitti. Veri kaybından bahsediyorum. İptal işlemi olacaksa bile en az 24 saat öncesinden haber verilmeliydi ve sunucularda bulundukları verileri kurtarmaları için zaman tanınmalıydı. Bu çok ölümcül bir hatadır. Ama şey demi, biz ucuza hizmet aldığımız için oraya önemli verimizi niye koyalım.

"Şimdi ben sana soruyorum delikanlı gibi yanıt ver."
Olayın etik boyutunu tartışmak istemediğimi daha öncesinde belirttim, bunun etik olmadığını da zaten belirttim. Bu size buradaki insanlara hakaret etme, küçük görme, d@landırıcı deme, hilekar deme hakkını tanımaz.

" 5 senelik VPS olmayacağını bilir. " aksi halde zaten kimse 1500 er TL sini buraya bağlamazdı ve bunca insan bunu görüyor ve bu problem anında çözümlenmiyor ise mağdur ediliyor ise burada firmanın art niyeti vardır. Firmanın acil ödemeleri olmadığını, nakit akışında bir problem yaşamadıklarını bana kanıtlayabilir misiniz. Ben söyleyeyim hayır. Sabah arkadaşın attığı Tweet'i erken saatlerde gördüm öğlen 12 gibi ofise geldim gayet aynı fiyattaydı aradan bir kaç saat daha bekledim hala daha aynı fiyattaydı ve yüzlerce insan almıştı. Daha sonrasında bende satın alma gerçekleştirdim. Yüzlerce binlerce kişi bunu alırken GoDaddy satın alma sorumluları fark etmemişler mi ? Yoksa özellikle ellerini ovuşturup beklemişler mi ?

Bana sadece tek bir cevap vermenizi istiyorum çünkü yazdıklarıma değil farklı şeylere cevap veriyorsunuz. GoDaddy hatalı mıdır, değil midir ?

1) Bak kardeşim hala kötü niyetle hakkaniyetle uyuşmayan bir çıkar elde etmeye kalkıyorsun. Esaslı hata indirim tutarını da kapsar. 80 liralık indirim yapılacağına 80 bin liralık indirim yapılması da esaslı hatadır. Hiç bir hakimi 200 bin liralık arabayı etikette 20 bin lira yazdığı için o arabayı 20 bine alma hakkın olduğuna inandırmazsın.

2) Esaslı hatada 2 taraf da masum sayılır. Yani sorun senden kaynaklanmıyor ama karşı taraf da büyük bir hatanın bedelini ödemek zorunda değil. Bazen devletin sisteminde borçlar görüntülenmez. O zaman çıkıp ben baktım sistemde borcum yoktu diyerek işin içinden sıyrılamazsın. Yani bir firmayı hata yaptığı için kendi kafana göre 80 bin lira yükün altına sokamazsın.

3) Burada kötü niyetli olan sizlersiniz firma değil. Bu firma 100 milyon üzerinde domain barındıran 13 milyar dolar piyasa değerine sahip bir firma. Siz bile bile kötü niyetle 80 bin liralık bir hizmeti 1500 liraya kapatma peşinde koşan insanlarsınnız. Yani burada hukuken güvenilmeyecek taraf sizlersiniz firma değil.

4) Suistimal edilen bir konu var. Ve size hilekar diyen ben değilim. Hukukuk kendisi. Açıın yasa okuyun. Esaslı hata nedir öğrenin. Esaslı hata oluştuğunda bunu farkeden ve üzerine yatmaya çalışan tarafı HUKUK hileli davranıyor olarak adlandırır. Hepiniz bu işin başında bu fiyata bu hizmetin olmayacağını biliyordunuz. Ve hala utanmadan sıkılmadan firmayı yaptığı hata yüzünden milyonlarca dolarlık yükün altına sokmaya çalışıyorsunuz.

5) Firmanın çeviri hatasından bahsediyorsunuz da hiç kasıtlı olarak 80 bin liralık işi 1500 liraya kapatmaya kalkmanın hata olduğundan bahsetmiyorsunuz. Firmanın hatasından faydalanıp bu durumu suistimal etmeye uğraşmak ne ticari ahlaka sığar ne hukukun hakkaniyet ilkesine sığar ne de vicdana sığar.

6) Size tek katıldığım nokta firma her halükarda sistemin kapatılacağını bildirip 48 saat gibi bir DNS değiştirme ve sunucudaki siteleri taşıma vakti vermeliydi. Ama adamlar yapılan suistimali bir an önce durdurmak istemişler muhtemelen. Yine de hesapları kapacatağız diyerek bir 48 saat verilmeliydi.

7) O kadar küçük hesaplar var ki kafanızda. Hayatınızda 1 milyon dolarlık şirket yönetmemişsiniz 13 milyar dolarlık şirketin kala kala sizin VPS'inizden toplayacağı 2 milyon dolara ihtiyacı kalacağını düşünüyorsunuz. O ödemelerde kredi kartı sistemine %0,5 ila %1 arasında bir komisyon bedeli yansımıştır. Amerika'da böyle bir şirket senelik %2,5 civarında kredi bulabilir. Siz milyar dolarlık şirketin r10 daki küçük tüccarlar gibi hareket edeceğini sanıyorsunuz.

Yazdıklarınızın hepsi şu gerçeği değiştirmiyor.
Hepiniz bile bile firmanın hatasını suistimal etmeye kalktınız ve hala suistimali nasıl gerçekleştirebiliriz diye ahlaka ve vicdana aykırı nedenler uydurmaya çalışıyorsunuz.
Tüketici hakları size tüketiciler mağdur olmasın diye verildi, gidip satıcıları mağdur etmek için kötü niyetle kullanın diye değil.