Yanıt vereyim elbette.
1) Manipülasyon falan yok. Ortada bariz bir hata var. 10-20-50 sipariş olsaydı sineye çekebilirlerdi. Binlerce sipariş olduğu ve hatta bazı kurnazların 5'er 10'ar sipariş geçtikleri biliniyor. Bir sistemsel hata yüzünden milyonlarca dolar zarar girmek zorunda değiller. Sen yanlışlıkla 1 ürün almak yerine 1000 ürün alsan iptal edebiliyorsan bir firma da 80 bin yerine 1500 lira tahsil ettiğinde siparişi iptal edebilir.
2) Bu adamişler. Bu siparişler geçilirken insanlar açık açık inşallah kapanmaz diye geçiyorlardı. Herkes bunun bir hata olduğunun farkındaydı. Bir umut firma bumlar hatayı geç farkedip geç müdahale etmişler. Çünkü Türkiye'deki insanların firmanın hatasından faydalanmak için piranalar gibi bir birlerini organize edip onbinlerce sipariş verebilecekleri hızdan daha geç hareket etnu sineye çeker mi diye geçildi o siparişler. Şimdi firma bu kadar çok kötü niyetli insanın suistimaline katlanmak istemediği için iptal ediyor. Yani sonuna kadar hile var. Ama hileyi yapan firma değil o fiyata o hizmetin olmayacağını bile bile olta atanlar.
3) Ekonomik sistemde kredi kartı ile ödemeyi almak 1 saniyelik bir iştir, charge back yapmak bankalar arası işlemde vakit alır. Koca firma kimsenin parasının üzerine yatmayacak. Ama dünyanın hiç bir yerinde 1 saniyede yapılan ödeme 1 saniyede hesaba geri dönmez. Bu firmanın hatası değil banka sisteminin prosedürüdür.
4) Hiç bir firma para toplayıp 3-5 gün sonra iade ederek kar edemez. Tam tersine ödeme esnasında bankalara komisyon öder ve bu komisyon 3 gün parayı hesapta tuttuğunda alacağı faiz gelirinden çok daha fazladır.
5) Kimse sizin hesabınıza falan girmedi. Herkes biz iptal etmişiz gibi gösteriliyor diye yaygara koparıyor. Yabancı firmanın çok dilli sisteminde bu iptal prosedürü ile ilgili çeviriler kişilerin siparişlerini kendileri girmesi ve kendileri iptal etmesi üzerine çevrilmiş.
6) Bu firmanın data topladığını iddia eden ve kendilerini bulunmaz hint kumaşı zanneden arkadaşlar var. Dünyanın hangi ülkesinde bir şirket 80 bin liralık hediye çeki vererek müşteri datası toplar? Adamlar domain 1 dolar, senelik hosting 3 dolar diye kampanya yapsalar bunun yarı maliyetine 10 kat fazla data toplarlar.
Şimdi ben sana soruyorum delikanlı gibi yanıt ver.
8cpu, 32gb ramli VPS sunucuyu 5 seneliği 1500 liraya sipariş verirken dünyada böyle bir fiyat olmasının imkansız olduğunu bilmiyor muydun?
Aslında yanıtlamana bile gerek yok. VPS'in ne demek olduğunu bilen herkes o paraya o nitelikte 5 senelik VPS olmayacağını bilir.
Hepinizi o paraya 5 senelik hostingi zor alacağınızı biliyorken, hatadan kötü niyetle faydalanmak için hile yaptınız.
1) Yazdığınız ESASLI HATA da bir sıfır eksik bir sıfır fazla olan sözleşmelerde kalem hatalarından kendiniz bahsetmişsiniz. Fakat burada
indirim tutarı ile sepet tutarları toplam fiyatı vermektedir ve açıkça orada yazan tutarın indirim gibi göründüğü gözükmektedir ve bunun durumu twitter'da paylaşan
arkadaş öncesinde destek ekiplerine bildirilmiş ve kampanya olduğu söylenerek teyit edilmiştir!
"
Fiyat Etiketi Yönetmeliği bu gibi bir durumla karşılaşılması halinde tüketicinin menfaatini koruyucu bir düzenlemeye yer vermiştir. Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır."
2)Ben size iade sürecinin yönetimi ile alakalı soru sordum lakin siz "çok kötü niyetli insanlar" , "piranalar". Anlamadığınız şu, bu hata bizden kaynaklanmadı, biz sadece satın alım işlemi gerçekleştirdik. Firmanın fiyat hatası yapması bizim suçumuz değil. Hata yapmasalardı, binlerce firma fiyat düzenlemelerini kontrol edecek birim kuruyorsa para harcayıp bu tarz bir birim kursalardı. Veya firmalarında bu tarz durumlara karşı sigorta yaptırsalardı. Hata olabilir fakat bu hata binlerce kişiyi etkiliyor ise yine firma suçludur, biz satın alan müşteriler değil.
İade süreci hk. not:
Siz faturanızı bile ödememiş olsanız, bir çok firma öncesinde size süre tanımaktadır. İade ile alakalı bilgilendirme maili atmaktadır ve faturanızı ödememeniz halinde hizmetinizi kapatmaktadır. Kaldı ki bu adamlar bir hata olmuş iade ettik paranız şu kadar gün içinde yatacak tarzı ne bir mail attı, nede o "mavi tikli" twitter hesaplarından bir özür mesajı yayınladı.
Herhangi bir hataları olmasa bile en azından mail bilgilendirmesi yapmaları gerekir ücret iadesi ile alakalı.
3)"
Koca firma kimsenin parasının üzerine yatmayacak. " ben bilemiyorum
koskoca firma dediğiniz firma bu hatayı yapıyor ve bir mail bile atmaya tenezzül edemiyorsa paranın üzerine de yatabilir. Bu godaddy'nin benden çaldığı ilk şey değil. Ayrıca bu tarz şeylerin büyük firmalar tarafından kredibilite ve acil ödemelerde özellikle uygulandığını biliyor musunuz ?
Eklenen resmin yılı 2018'dir. Alan adı tarafıma aktarıldı ve bir kaç dakika sonra panelimden düşmüştü, daha sonra alan adını sorguladığınızda tarih kaydı yeni ve benim üzerimde değildi.
5) Yani sizin yine "koca" olarak nitelendirdiğiniz firma onca Türk destek çalışanı olmasına rağmen maillerinde çeviri hatası mı yapmış?
Yine mi hata yapmışlar?
6) Data kaybından bile bir haber olduğunuz için bunu da açıklayayım sizlere, kimse benim kimlik datalarımı topladı demiyorum sunucuyu habersiz bir anda şak diye kapattıkları için bir çok insanın sunucularda bulundurduğu veriler gitti. Veri kaybından bahsediyorum. İptal işlemi olacaksa bile en az 24 saat öncesinden haber verilmeliydi ve sunucularda bulundukları verileri kurtarmaları için zaman tanınmalıydı. Bu çok ölümcül bir hatadır. Ama şey demi, biz ucuza hizmet aldığımız için oraya önemli verimizi niye koyalım.
"Şimdi ben sana soruyorum delikanlı gibi yanıt ver."
Olayın etik boyutunu tartışmak istemediğimi daha öncesinde belirttim, bunun etik olmadığını da zaten belirttim. Bu size buradaki insanlara hakaret etme, küçük görme, d@landırıcı deme, hilekar deme hakkını tanımaz.
"
5 senelik VPS olmayacağını bilir. " aksi halde zaten kimse 1500 er TL sini buraya bağlamazdı ve bunca insan bunu görüyor ve bu problem anında çözümlenmiyor ise mağdur ediliyor ise burada firmanın art niyeti vardır. Firmanın acil ödemeleri olmadığını, nakit akışında bir problem yaşamadıklarını bana kanıtlayabilir misiniz. Ben söyleyeyim hayır. Sabah arkadaşın attığı Tweet'i erken saatlerde gördüm öğlen 12 gibi ofise geldim gayet aynı fiyattaydı aradan bir kaç saat daha bekledim hala daha aynı fiyattaydı ve yüzlerce insan almıştı. Daha sonrasında bende satın alma gerçekleştirdim. Yüzlerce binlerce kişi bunu alırken GoDaddy satın alma sorumluları fark etmemişler mi ? Yoksa özellikle ellerini ovuşturup beklemişler mi ?
Bana sadece tek bir cevap vermenizi istiyorum çünkü yazdıklarıma değil farklı şeylere cevap veriyorsunuz.
GoDaddy hatalı mıdır, değil midir ?