ergun818 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sana aşı oldun diye laf ediyor muyum? Aşı oldun diye işten çık diyor muyum? Baskı uyguluyor muyum? Peki ben olmadım diye neden dışlanıyorum? Kardeşim sözüm sana değil ama şu aşı yüzünden insanlar bu ülke de 2 sınıfa ayrıldı. Aşı olmayanlara 2.sınıf muamelesi yapıldı işlerinden oldular işe alınmadılar ve türlü eziyetler gördüler en yakınlarından dahi terslendiler hastalıklı gözüyle bakıldılar. Sen aileni düşünmüş istemeyerekte olsa aşı olmuş işinde kalmışsın zaten mesele tam olarak bu. Neden zorundayız kardeşim neden? Bize dayatılan herşeyi neden yapmak zorundayız? Hani hür bireylerdik? Hani bireysel haklarımız vardı? Kalbini kırdıysam özür dilerim kardeşim lafım sana değil sisteme
Yanlış sende dostum başkalarında değil. İnsanlığın ortak başarılı diğer nimetlerini, ürünlerini, hizmetlerini nasıl sağlığın ile ilgili doktor gibi kesin bir şekilde yorumlamıyorsan nasıl ki sünnet olduysak, nasıl ki hastalandığımızda, kötü olduğumuzda kendi kendimize ne ameliyatı, ne tedavisi olacağımızı belirleyemiyorsak en fazla doktorların sunduğu seçenekler arasında seçim yapabiliyorsak aynı şekilde böyle kendi ve çevrenin sağlığını hem olası ölüm hem de özel işletmeler de işten uzaklaştırmaya sebep verebilecek bir tavrı alan kimseyi profesyonel işletmeler almak istemez. Devletler her hangi bir işletmenin, her hangi başka bir devletin bu konuda bilimsel, profesyonel dayanağı olmayan yanlışlarını telafi etmek istemez. Çin ilk bu hastalık çıktığında göz ardı etmeye, saklamaya çalıştığı için ciddi tepkiler aldı, ekonomisi - sistemi ciddi anlamda zarar gördü haliyle artık inanılmaz sert önlemler alıyor. Hastalıkların çoğaldığı bölgeleri dış dünya ile izole ediyor resmen bir daha aynı hata, fiyaskoyu yaşamamak için.

Toplulukların ortak oluşturduğu kurallar var. Bazıları istemsiz kötü tecrübeler bazıları da araştırmalar ve analizler ile oluşturuluyor. R10'da da belirli kurallar var bu kurallara uymayıp neden uymak zorundayız neden diyebiliyor muyuz? Hayır, fakat hem kurallara uymayayım hem de dışlanmayayım da diyebilir miyiz? Hayır.

Nasıl ki araba motorunun önemli bakımlarının nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği mesleğimiz dışındaysa ve bu konuda usta ve teknisyenlerin, mühendislerin önerileri doğrultusunda hareket ediyorsak conta yakmasın, piston atmasın diye aynı şekilde vücudumuz ile ilgili doğru teşhis ve tedavinin muhattabı da tıp dünyası ve profesyonel hekimleri, bilim insanlarıdır.

Kendimizi değerli hissetmek, önemli hissetmek iyi bir şey fakat iletişim imkanları, tüketim imkanları ve bir çok şeyin gelişimi ile tek başımıza kendimizi gereğinden fazla büyük görmeye başladık dünya çapında. Herkes her konuda bilgi sahibi olmak zorunda değil ve olamaz. İyi şeyler hak etmek, başarı elde etmek, değerli hissetmek için her konuda kısa sürede bilgi ve yetkinlik sahibi gibi bir role girmek, bakış açısına girmek doğru bir şey değil. Yeter ki iste başarırsın, herkes istediğini isterse yapabilir, elde edebilir gibisinden motivasyon pazarlamaları insanlarda yeterince istendiğinde herkesin her şeyi elde edebileceği yanılgısını ciddi anlamda körükledi.