Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim.
herşeyi parçalara bölüp planlarsan bir şekilde ilerliyorsun hocam. 3 yıl önce aromaterapi yağları yapmaya başladığımda dağdan papatya topluyordum. şimdi ise pazaryerlerinde satış yapan bir markamız var.
Parçalara böldüğüm zaman da işin içinden çıkılmayacak durum oluyor. Her parçada nasıl yapabilirim diye düşünmek çok can sıkıcı. İşin ehli olan insanlardan destek almak gerekiyor ama onların da ilk söyleyeceği şeyler sermaye, yatırım, ortak. Bu üçü maalesef yok ve kolay değil.
İlk kural olarak dijital alanda girişimciliği Türkiye'de yapmıyorsun.
Kosgeb falan hiç uğraşmıyorsun, kaşıkla ver kepçeyle al kuralı geçerli.
Melek yatırımcı falan uğraşmak yerine kickstarter ve patreon gibi araçlar kullanıyorsun. İlk maddeyi hatırla bu nimetlerden yararlanabilmek için.
Ortaklığa falan ihtiyacın yok. Ortaya biraz bireysel yaptığın işi koyuyorsun. Sonra insanlardan seni fonlamalarını istiyorsun. Madde 3
Ülke imajı önemli bir konu. Türkiye ile hiç bir zaman dünyaya kolay kolay açılamıyorsun.
Kosgeb vb. kuruluşlara kendimi adayıp kısıtlamak da istemiyorum açıkçası. Dediğiniz gibi kaşıkla verip kepçeyle alma durumları söz konusu. Bahsettiğiniz kickstarter'a biraz göz gezdirdim. Forumun birinde Amerikan vatandaşlığı olmak gerektiğini öğrenince resmen forumdan kaçtım
merhaba hayırlı olsun öncelikle
burada açılmış bir ilanım var konuyla alakalı. Lakin bu işin ticari boyutuyla ilgili bir şey düşünmeksizin istediğiniz vakit görüşme yapabiliriz pazarlamayla ilgili
seve seve sohbet etmek ve elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
İyi çalışmalar
Çok teşekkür ederim, maalesef belirttiğim gibi henüz emekleme aşamasındayken bisiklete binmemeyi tercih ettiğim için masraflarımı minimum düzeyde tutmak istiyorum.
Merhaba,
Ne yaparsanız yapın, ama önce projenizin tüm haklarına sahip olduğunuzu tescillettirin. Başınız çok ağrır aksi durumda. Sonrası iyi bir pazarlama ile yatırımcı aramak. Birazcık sermaye gerekiyor ilk etapta.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sistemin telif hakkıyla ilgili araştırmalara giriştim. Nasıl başvurulacağına ve sonrasında neler yapılacağına dair bazı bilgileri öğrendim, daha fazla bilgi alabilmek için bu işi bilen ve yönlendiren biriyle çalışabilsem çok daha kolay olacak. Aksi taktirde sürekli temkinli adım atmak zorunda kalıyorum.
Merhaba umarım planladığınız gibi gider büyüme amacınız.
genç girişim teşviğinden yararlanabilirsiniz.
Kosgeb destekleri var ama tanıdık vs bulunursa alınabilir kosgebci tanıdığım var.
iyi günler.
Kosgeb girişimcilik destekleri belirttiğiniz gibi mevcut ancak başvurmak için gerekli şartları yerine getirmem mümkün değil. Başka bir yerde SSK'lı çalışmıyor olmak vs. durumları çok kısıtlayıcı. Sonuçta benim şirket kurabilmem için bazı giderlere harcamam gereken ücretler var,bunları çalışarak karşılamak varken, işten çıkıp aldığımız son maaşla da karşılanacak gibi değil maalesef.
En kestirme yol biraz zor olsa da diğerlerine nazaran çok daha iyi olacağını düşündüğüm 1'inci maddedir. Sonuç olarak ben bu sistemi ülkemizde satsam örneğin 300bin ₺ değerinde olurken, yurtdışına sattığımda döviz kuru sebebiyle bu oran en az 650bin ₺ değerinde oluyor. Ülkemizde satıp kendi yazılımımla ülkemde kısıtlanmak hiç istemem.