hatasından kendi çıkarları ile çatışmaya başladığı noktada bile olsa dönmeye kalkan birine çok yüklenmemek lazım bence. Sonra savunma mekanizması geliştirerek bile bile göre göre yanlışa doğru demeye devam ediyorlar sırf tükürdüklerini yalamamak için.
"Paramız pulumuz yok ama bu hükümet sayesinde doktorları bile dövebiliyoruz en azından, bu da bizim zenginliğimiz" diyeni bile duyduk hep birlikte.. O seçmeni hatasından döndürmek istiyorsak bence ötekileştirmek yerine sebebi ne olursa olsun yanlıştan dönmesini takdir ederek cesaretlendirmek gerekiyor yoksa kısır döngüye giriliyor.
Konu sahibi arkadaşımıza gelince de; keşke aşınızı olsaydınız. Toplumsal etkileri olan konularda uygulanan yaptırımlar ile kişisel hak ve özgürlükleri karıştırıyorsunuz bence. Konunun uzmanı değilim, çok uzatmayacağım ama aşı yalnızca kendinizi korumuyor. Uzmanlar defalarca kez anlattılar. Virüs yükünüz azaldığı için hala hastalanabiliyor ya da taşıyabiliyor olsanız bile, başkasına bile bulaştırdığınız hastalık muhtemelen daha hafif oluyor.
Fatura konusuna gelince de durumunuza üzüldüm, ben şimdilik ödeyebiliyor olduğum halde her ay öderken kendime bile üzülüyorum. Ama kaşıkla verip kepçeyle çıkardıkları bu durumda, 2 kaşık yemeğin peşine düşeceğimize , tenceremize hiç durmadan daldırdıkları kepçeye ses çıkarırsak hepimiz için daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Bir kaç ay önce 300-500-800 gelen faturalar 700-1100-1800 gelmesin, 300 TL'yi de hiç vermesinler.. Ne mana zaten anlamadım gitti... Kendi halkının temel ihtiyaçlarını karşılamak için yardıma ihtiyaç varsa orada sorun vardır... Zor durumda bırakan kişinin ya da kurumun bu duruma soktuğu kişiye yardım etmesi neden lütuf olsun ki zaten..