Adsense bir gelir modeli. Gmail nasıl ki bir mail servisi, youtube nasıl ki bir video servisi, ADS nasıl ki bir reklam servisi, Adsense'de google'ın yayıncılara özel hazırlanmış bir reklam servisi. Bu bir araç. hali ile alternatifleri de var. ama adsense en kazançlı olanı. Youtube projelerinde de kazancı yüksek. +%60 - 68 komisyon sizde kalıyor. Bu oranı veren benim gözlemlediğim başka reklam servisi yok. admatic gibi alternatifler de var ama onlar da google yayıncıları ile çalışıyor.
sitenizde tanıtım yazısı yayınlayarak da gelir elde edebilirsiniz, banner reklam ekleyerek de gelir elde edebilirsiniz. Bunları sağlamak için trafiğinizin (bence) ayda 50'bin tekil kullanıcıyı geçmesi gerekiyor. Belli bir seviyede olmadan reklam alamazsınız. Ayrıca konuyu adsense odağında açtığım için diğer reklam servislerine hiç değinmedim.
Adsense'den kazanmak için kaliteli ve yüksek trafiğinizin olması şart. Ne kadar kaliteli ve yüksek ise o kadar kazanırsınız. 1 TL de olabilir. 10.000 TL de olabilir. Bu size bağlı.
Adsense yeterli değil mi tek başına?