ergun818 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sizlere yaşadığım basit görünen ama ciddi bir sıkıntımı anlatacağım sizlerinde başına gelmesin diye
Bu aşı zorbalığı yüzünden 5 ay önce işsiz kaldım ve bir daha iş bulamadım nereye başvursam dönüş olmadı olanlarında şartları çok ağırdı kabul etmedim.
İşsiz olmamdan dolayı son 3 aylık Doğalgaz faturamı ödeyemedim. Son gelen fatura 900 küsürdü ondan öncekiler 450 civarı geldi.
Bu ayın ilk haftası ptt kargo geldi uyku sarhoşuydum çıktım hiç okumadan kağıdı imzaladım banka kartı bekliyordum o zannettim meğerse Palgaz şirketi MTS (Merkezi Takip Sistemi) üzerinden bana borç kağıdını yollamış 7 gün süre vermiş.
İmzaladığım bu kağıt yüzünden borcun tamamı 2300 lirayı ödemem gerekiyormuş.Faturanın birini ödeyeyim diğerini sonra öderim kısmı burda iptal oluyor mts ye girdiğiniz an toplu şekilde ödemeniz gerekiyor.
Bu arada Devlet'in Doğalgaz yardımına başvurmuştum daha bugün onaylamışlar 300 lira PTT'ye gittim faturanız görünmüyor dedi ve parayı nakit vermiyorlar.
Şimdi işin karışıklığı tam burada başlıyor
Devlet yardım verdik diyor verdikleri 300 lira onuda nakit olarak vermiyor faturanızı ödüyorlar. Eğer faturanız 1000 lira geldiyse siz 300 lirayı kullanabilmeniz için faturanın kalan 700 liralık kısmını o an vermeniz gerekiyor paranız yoksa yardımı kullanamazsınız.
Devletin yardımı onaylanana kadar gaz şirketi sizi icraya vermiş oluyor
Eğer avukata giden bu borcunuzu ödemezseniz icra kanalına sokuluyor ve üzerine avukat,harç,vergi cart curt ne varsa bindirilerek sizden tahsilata başlıyorlar.Bunu da ödeyemezseniz haciz yollar.

Şimdi bana biri çıkıp bu Devlet yardım veriyor desin
Özelleştirilen şirketler daha 3 fatura için sizi avukata verip bildiğin tefecilik yapıyor ve buna karşı çıkan kimse yok.
Telefonumu satar bilgisayarımı satar bir şekilde öderim peki ya durumu çok zor olan insanlar ne yapacak?

Gerçekten nereye doğru gidiyoruz? Bu vatandaşın hali ne olacak? Bu kadar aşağılık bir düzende kim ses çıkaracak?

2023 erken gelsin ya batsın bu Dünya ya bitsin bu çile Erdoğan güle güle.
2023'te görüşeceğinizi sandığınız için çok iyimsersiniz