tayfunsofuoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle geçmiş olsun inşallah b zar günlerinizi tez zamanda atlatırsınız.

Faket söylemem gereken ve aklıma takılan birkaç konu var. Buradaki tuzak nedir tam olarak anlamadım. Yani siz ödemelerinizi düzenli yapsaydınız 300 TL'lik yardımdan faydalanabilecektiniz. Adı üstünde doğalgaz yardımı, doğalgaz faturasından düşmeleri bile yeterli bence.

3 yada 4 fatura ödemediğinizde icraya verilirmisiniz resmi prosedürleri bilmiyorum fakat devlet yada şirket faturaları tahsil etmek zorundalar. İşsiz olandan keşke almasalar yada icra durumuna düşürmeseler daha iyi olur tabiki.

İnşallah tez zamanda istediğiniz gibi bir iş bulursunuz ve bu gibi sorunlar ile kürşılaşmazsınız hocam.
Hocam tuzak tam olarak şurada;
Şubat ayı itibariyle gaz yardımı başvuruları alınıyor
Mart ayı 2.haftasında onaylanıyor.
Gaz şirketi sizi mart ayının 1.haftası icraya sokuyor.
Bu zamana kadar ödeyememişim bu zamana kadar vermemişsin tam yardımların dağıtılacağı zamanda beni icraya veriyorsun.Hocam yardım isteyen insanların bu zorlukla karşılaşmaması için şirketlere uyarı verilebilirdi. Kaldı ki borcu ödemem için ihtar bile çekilmeden doğrudan MTS 'ye sokuldu dosya.Şu an Banka üzerinden ödemek istesemde ödeyemiyorum. Eskiden MTS yoktu.İhtarı çekerdi ödersen öderdin ödemediysen gelir sayacını söker seni avukata verirdi. Devlet Mts yolunu açınca olan millete oldu.