AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla geçenlerde sözde kovucu aldım annem için, bizim buralarda saldırmıyor ama üstünde yazmıyor ki?
Sev, besle güzel. Ama bir yakınıma saldırırsa da hayvanın canını almadan kurtulamazsın kötü bir durum.
Bu yüzden köpek kovucu aldım sözde araştırıp en en en en en etkilisini aldım. Kediler dönüp bakıyor başka yöne de baksa.
Köpeklerin boğaz enfeksiyonu var mı diye inceledim, dişlerine baktım çürük var mı diye. Hiçbir işe yaramadı.
Anca ışığına dönüp bazısı bakıyor, sağırsa zaten geçmiş olsun. Ben de ne yaptım, son çare mini bir elektroşok cihazı aldım.
Pek etki etmez diyorlar da, yanlışlıkla kendini çarptı bir yakınım, 30 dk kadar oturup kendine gelmeyi bekledi.
Saldırgan grubu bile kaçırdı, çıkardığı ses ve elektrik tüm köpekleri korkuttu. Önerim bir tane şok cihazı alın minisinden, gördünüz mü çakın gitsin yapacak bir şey yok.

Hayvan sevgisi başka bir şey, bu durum başka. İnsan - Hayvan ayrımı yaparken, bir insan bir kızı sıkıştırmış taciz ediyor diyelim, ayağımızın altına almayacak mıyız?
Tacize tecavüze uğrayan kıza sorsan, idam edilsin demez mi? Der. Nerede hayvan, nerede insan... İnsanı bile gözden çıkarmamız gerekirse çıkarırız.
Kaldı ki bu masum bir çözüm, kendi halinde uslu hayvana kimse tutmaz zaten, ama korkana doğru gelen köpek varsa şok cihazı gelmesini engelliyor, saldırganları ise kaçırıyor.
Zaten hayvanları seviyoruz ondan yana sıkıntı yok elimden geldiği kadarda besliyoruz ama gidipte özellikle sevemem bu köpekleri mesela çekinirim. Allah korusun kendini savunamayacak insanlarımız var.