mucahitergul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu toplum olarak bizim suçumuz hayvanların suçu değil. Sevgisiz bir çocukluk geçiren insan nasıl seri katil oluyorsa, sevgisiz ve güçlünün hayatta kaldığı bir yaşam süren hayvanın saldırgan olması çok normaldir. Ve nasıl bir seri katili öldürmeye yasal olarak hakkınız yoksa o köpeklere de dokunma hakkınız yok. Sadece suç işlediklerinde kafese tıkabilirsiniz ki sokak köpekleri kısırlaştırma ve sözde rehabilitasyon tedavisinden sonra yasal olarak yaşam alanları olan ait olduğu bölgeye tekrar bırakılmalıdır.

Son zamanlarda bu olayların artma sebebi çok basit " Ekonomi ". Siz görmeseniz duymasanız bile bu hayvanları besleyen insanlar var. Ama bu insanların ekonomik durumları artık daha da kötüleşti. Bu yüzden sokak hayvanları aslında şuanda bir kıtlığın ortasındalar. Aynısını insanlar yaşasa durumun farklı olacağını sanmıyorum. Yağ kuyruklarında yaşanan olaylar insanlıktan çıkabileceğimizin en büyük göstergesi.

Kamusal olarak çözüm; köpeklerin kısırlaştırılmasını sağlamak ve uzun vadede sokak hayvanlarının popülasyonunu minimuma indirmek. Sokakta kalan hayvanların yaşam şartlarını biraz daha olsun kaliteli hale getirmek.

Kişisel olarak yapabilecekleriniz; kısırlaştırılmamış küpesiz sokak köpeklerini kısırlaştırılması için ihbar bırakmak. Fotoğraf çekerek bildirirseniz daha iyi olur. Maddi durumunuzu ve yaşantınızı bilmiyorum ama mutlaka artık gıdalar çıkıyordur evinizde. Bunları sokak hayvanları ile paylaşarak israfı engelleyebilir ve biraz sevap kazanabilirsiniz. Köpek dilini anlamaya yönelik içerikleri inceleyip köpeklerin beden dilini öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz bu dil ile size zarar vermeyeceğinizden emin olduğunuz köpekleri sevebilirsiniz. Böylece onlarda insanlardan zarar gelmeyeceğini zamanla öğrenmiş olur.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bu durumu sadece ben bildirmedim, yüzlerce kişi köpeklerin saldırganlığından şikayetçiymiş bana söylenen bu şekilde. Bende hayvansever bir insanım onlarda bir can fakat saldırganlık tarafından bakıldığında buna bir çözüm bulunmalı bu hayvanlar eğer aç olup saldırgan oluyorsa bunu ben tek başıma çözümünü üstlenmem mümkün değil. Doğal olarak belediyeyi aradım. Biz tek hane olarak zaten üstümüze düşeni evimizin önünde olan kedilere yapıyoruz. Bizim burada yok sokağın ilerisi ve arka mahalle civarındalar. Beni arayan yetkili verdiğim konum civarlarında zaten bu köpekleri besleyenlerin olduğunu söyledi. Fakat saldırganlıkla ilgili çözüm sunmadı. Yasa düzenlemesi vs.