AnadoluHost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanmıyorum.
CHP'Nin kendisini yüksek gösteren AKP'nin kendisini yüksek gösteren anketlerini baz alma bence.
Tarafsız anketçilere göre: kararsızlarda patlama var. (yani bende referandumdan sonra sandığa gitmeyen kitleye katıldım)
Muhalefete ciddi bir oy kayması yaşanmıyor. Yani bu insanlar her an geri dönüp AKP'nin %50 almasını sağlayabilir. AKP'nin seçim stratejisi "2023" te birsürü "proje" sunmak. Özellikle yıllardır dahada militarist hale gelen kendi kitlesine:
MİUS - MMU prototipi - Çanakkale köprüsüve birsürü projeyle "bakın ekonomiyi batırdık ama birsürü işte yaptık" diyerek kararsızları tavlamaya çalışacak.

Muhalefetin durumuna gelirsek: "Güçlendirilmiş Parlementer Sistem" vaadi var.
Kararsızlar ise şu ekonomik bataktan bizi nasıl çıkaracağınıza dair çözüm sunmuyorsunuz, parlementer sistem bir vaat değil, bize proje sunun diyor ısrarla.Muhalefette çözümlerini bu kitleye düzgünce anlatamıyor. Onlara göre sadece rejimi değiştirmeyi vaat eden- tek yaptığı eleştirmek olan bir muhalefet var. (CHP'nin yediği naneleri konuşmuyorum, CHP ise vaatleri geçtim seçimi ısrarla kaybetmek istiyor ki bu görüşede katılıyorum)
Ki bende parlementer sistemi destekliyorum ama bu kadar kaosun ve batağın içindeyken hızlı ve etkili kararların alınması için bir süre başkanlıkla devam edilmelide diyorum. Atatürk'te düşman kapıya dayanınca tek başına meclis olmuştu. Savaşta bu şekilde kazanıldı.
Yani:Eğer 2023'te yorumuna alıntılanıp dalga geçilmesi ihtimalide hala %50 . Bak ben oy atmaya ısınmışken tekrar soğudum. Çok emin konuşmayın derim. AKP'yi ve Erdoğan'ı küçümsememek lazım. Hele hele muhalefet onlara bu kadar malzeme verip ağıza sakız hale gelebiliyorken.

Düşüncelerinize büyük oranda katılıyorum üstadım.