AMP'nin google'da eskisi gibi değeri yok. Gittikçe daha az ilgi duymaya başladığımız bu özelliği 3-4 yıldır kullanıyorduk. Dün radikal bir karar alıp altyapıyı güncelledik. Mobil temamız amp'ye yakın derecede hızlı. Aradaki fark da dinamizmden kaynaklanıyor. Çalışmayan yerleri de aktif ettik. (Özellikle javascript özellikleri)
Reklam TO ve gösterime hatırı sayılır ölçüde katkı sağladı. Projede amp'ye zorlama vardı. Bunun da olumsuz yanlarından kurtulmuş olduk.
Genel olarak AMP'den çıkmak isteyen varsa tavsiye ederim. Mobilde 3g ve 4g manuel testler yapın. Hızınız güzel ise hız testlerine vs çok takılmayın. Forumda görüyorum herkes pagespeed 100 yapmaya çalışıyor. 10 yıldır onlarca siteyle iş yapıyorum. Ben hiç takılmadım, zararını gördüğümü de düşünmüyorum. Manuel testlerimde site hızlı ise içeriğime odaklanıyorum. Arabirim ve arayüzüme odaklanıyorum.
Projeden projeye değişiklik gösterebilir. Ben projenin reklam geliri ve analitik verilerinin genel olarak rahatladığını gözlemledim. Uzun vadede sorun yaşarsam konuyu güncellerim.