Salgın ile istifa eden ülkeden kaçan binlerce doktor var. Öldürücü etkisi çok düşük bir pandemi için. Yaşlı hekimleri ayırıyorum. Evet panedemide zor şartlarda çalıştılar. Uyumadılar yemediler içmediler çocuklarını ailelerini göremediler. Tamam eyvallah.
Peki yıllardır doğuda sınır dışında görev yaban asker polis ne yaptı. Daha çok can tehlikesi olmasına rağmen bu işi yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Ordada aylarca çocuklarını eşlerini göremeyen insanlar var. Peki bu güvenlik görevlileride kaçarsa ne olacak?
Pandemi 3 5 sene sürer Max. Sonrasında yine keyiflerine devam ederler. Kibirli tavırlara devam ederler. Oturduğu yerden kalkmadan hasta muayene ederler.
Kutsal mesleklerde öncelik meslektir. Para ve siyaset değildir.
Cumhurbaşkanı öyle demiş böyle demiş. Zamanında askeriye yan gelip yatma yeri değildir dedi. Bu gafletmidir evet gaflettir. Ne oldu kaç bin asker ülkeyi terk etti kaçtı yada istifa etti. Cumhurbaşkanın tapulu malı değil bu ülke 3 sene sonra o gider başkası gelir. Sanıyorlar ki Avrupa kucak açtı onları bekliyor.
Neyse çok gördük bu ülkeden kibirli kibirli gidip uçak bileti görseli paylaşanları. Sonra ağlaya zırlaya devletten uçak tahliye falan istediler.
Ben ille de vatanım derim bülbül kafes istemem. Avrupa'da bana köpek çekeceklerine ülkemde sefalet içinde ama başım dik yaşarım.