Kimse bursa kumaşı değil. Mesleki ekosistem ülkemizde çökeli çok oldu. Geçen senelerde teknik okulları ve çıraklık eğitim sistemini bitirdiler sanayilerde yetiştirilecek çırak bulunamıyor. Bu kafayla devam edersek yarın doktor sonraki gün mühendis bulamayacağız. Hiçbir meslek grubu için halkın seçtiği Cumhurbaşkanı giderse gitsin diyemez, dememeli. Bu ekosistemde sokakta çöp toplayan hizmet görevlisine de doktora da insana yakışır şekilde özlük hakları verilmeli. Bizde hangi meslek grubu hakkını tamı tamına alabiliyor?
Hocam buna katılıyorum. Türkiyede resmen eğitim sistemi çökmüş durumda. Üniversitelerin çoğu olmuş ticarethane. İş bilen birisi yada iş bulamıyorsun piyasada. Burada bile çavuş haklı olduğu halde hala tahammülsüz ve deli numarası yapan insanlar var. Ben hangi mesaja cevap yazacağımı şaşırdım. Kraldan çok kralcı olmuş millet sınıf ayrımı nirvanaya çıkmış. Yok ölüm tehlikesi var yok dayak tehlikesi var yok az maaş var. Gerçek sorun şu bu ülkede hakiki sınıf ayrımcılığı ve ırkçılık olduğu kesin.
3 - 5 tane matematik sorusu ile yapılan ezber sistemin sonuçlarıdır bu piyasa. İşine gelen anlar işine gelen anlamaz.