3-5 tane matematik sorusu cozdu diye ben baş tacı yapacak halim yok yurtdışındaki sistemi bilmediginizden boyle yorumlar yapiyorsunuz. Banane doktorsa muhendisse bilmem neyse. Kimseye okudugundan dolayi saygida gostermem sevgide gostermem okursa kendine.
Devlet kendi ayagina sıkıyor. Dunyada normal bir meslegi kutsal gibi gosterip limit sınır koyarsan bulunmaz bursa kumaşına çevirirsen böyle tepene binerler. Piyasada az doktor var diye İstedikleri gibi piyasaya yön veriyorlar. Bu mafyalıktan başka birşey değil Bu milletin sabrını sınamayın..
Kimse bursa kumaşı değil. Mesleki ekosistem ülkemizde çökeli çok oldu. Geçen senelerde teknik okulları ve çıraklık eğitim sistemini bitirdiler sanayilerde yetiştirilecek çırak bulunamıyor. Bu kafayla devam edersek yarın doktor sonraki gün mühendis bulamayacağız. Hiçbir meslek grubu için halkın seçtiği Cumhurbaşkanı giderse gitsin diyemez, dememeli. Bu ekosistemde sokakta çöp toplayan hizmet görevlisine de doktora da insana yakışır şekilde özlük hakları verilmeli. Bizde hangi meslek grubu hakkını tamı tamına alabiliyor?