alikarabuyuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar geçen sene trakya tarafında bir ninemizin durumunu yüzeysel olarak size bahsettim. Ninemimiz kendi elleriyle patikler örmekteydi. Allah razı bu patiklerden aranızda alanlar oldu, çoğu kişi patiklerin parasını versede ürünü almadı, böyle durumda da parayı ninemize teslim ettim karşılığında aldığım patikleri patikleride yaşlılar evinde yaşlılara sizin adınıza dağıttım. Rabbim güzel niyetlerinizi kabul etsin.
Geçen sene canımı sıkan tek durum şu oldu ki, nedendir bilinmez, konuya cevap olarak 10 tane alırım 5 tane alırım hesap no yolla diyenlerin %90 ı herhangi bir alım gerçekleştirmedi. Alayacaksanız almayın, kimseye zorla hayır yapı demedik . Hayır yapıyor gibi gözükmeniz hayır yapacakları da etkilemektedir. Nine iyi para topladı diye düşünülerek belki destek sağlayacak kişileri engellemiş oldular. Bu ninemiz bildiğim kadarıyla 1080 TL aylık almaktadır ve evine başka da birşey girmiyor.
Ekstra geliri bu patiklerdir ama kimse de artık patik falan almıyormuş. Şuan da ip pahalılaştığı için 35 TL den aşağıya veremiyor. 2 gün önce bana dedi ki, "senin arkadaşların benden geçen sene 20-25 tane patik aldı. sorsan onlara belki yine lazımdır, satamadım elimde hep birikti" dedi. Ben de buna istinaden "söz eve geçince soracağım" dedim. Kısacası arkadaşlar ninemiz soruyor patik lazım olan var mı?
Hocam 6 tane ben alayım bunlarıda geçen sene yaptığınız gibi yaşlı insanlarımıza verebilirseniz sevinirim. Pm ile iban adresini atarsanız hesabınıza yollayım