tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş bilgisayarı ekran kartı istemiyorum demek doğru olmaz hocam, 18 Bin vereceksiniz ama ekran kartı olmayacak, APU olsa neyse o da değil. Ekran kartı dahil bir sistem toplayın bu paraya, emin olun ekran kartı dahil bir sistemi diğer parçalardan kısarak alsanız bile daha fazla performans alırsınız.
Ayrıca AMD almanızı tavsiye ederim uzun soluklu olacaksa, İntel her işlemci neslinde soketi değiştiriyor, AMD kaç yıldır aynı sokette, ileride yükseltme veya satış yapacağınızda daha kolay olur alıcı bulması. Güç kaynağı fiyat olarak abartı, hele ki ekran kartı olmayan bir sisteme 850w gereksiz, 1000TL civarına aynı güçte bulursunuz detaylı araştırın. Monitörü dandik markalardan almayın aynı paraya İPS bir monitör arayın, olmadı VA panel alın. Kasa fiyatını kısıp 700 civarına MSI mag forge alabilirsiniz, sıvı soğutma da abartı, güzel bir hava soğutma yetecektir. HDD 2TB yerine 1 olup, SSD 1TB olabilir.
Hocam ekran kartını oyun oynamaya engel olmak için istemiyorum. oyuna bir dalarsam sıkıntı. Ekran kartı nasıl performans arttırıyor ? grafik dışı uygulamalarda cpu gibi mi çalışıyor ? İşlemci konusuna gelirsek ben intelciyim neden bilmiyorum ama inteli seviyorum. samsungcu veya appleci olmak gibi bir şey bu. Bir 10 sene maksimum götüreceğini düşünüyorum ozamana kadar çok ekmek yeriz bu kasayla verdiğim paraya acımam. PSU'yu dediğiniz gibi tekrar düzenlerim. Monitör 27" kategorisinde 1ms hıza sahip en uygun fiyatlı olduğu için seçtim ama IPS önemli bir özellik düşünülebilir. Kasa konusunda titizim minimalciyim apple ekosistemli bir setup düşünün herşey minimal olsun istiyorum. Sıvı soğutma hayalim hocam ama fiyat analiz yapılıp başka parçalara önem gösterilebilir. SSD yükseltirsem fiyat farkı çok artıyor ama bir bakmak lazım. Teşekkürler