Selamlar,
Durun durun başlığa bakıp hemen dalga geçmeyin
Şuan çevrenize bakıp görebileceğiniz en cahil coin alım satım yapanlardan biriyim ve hergün yeni bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. Şimdi benim sormak istediğim bazı belli başlı basit sorular var.
Şuan Paribu kullanıyorum. Başlangıç için ideal. Kullanıcı dostu sayılır. Lakin tablo okuması yapamıyorsunuz. Özellikle mobilde ve bu benim için bir problem. Alt coin ve token sahibiyim şuan için. Yüksek kar beklentileri ile girmedim. Yatırım yaptığım coinler var birde ufak miktarlarda alım satım yaptığım coin ve tokenlerim var. Günlük 100 lira kazansam yeğenlerin okul masraflarını çıkartırım kafasındayım. Şuan için fena gitmiyor lakin kime Paribu kullandığımı söylesem, pazarda kullanılmış donunu satan adama bakar gibi bakıyorlar bana. Binance de Binance diyor herkes.
Şöyle bir örnek vereyim. Aktif tokenlerimden (aşkım bir tanem) Shiba Inu Paribu da (atıyorum) 0,00035 ise, SHIB-USD nin TL karşılığında Binance de 0,00031 falan. E arada komisyonları falan göz önünde bulundurunca getirim az olur diye düşündüm. Şimdi benim burda çok temel, cahil sorusu olarak soracağım sorular şunlar;
1- Özellikle neden Binanceye geçeyim? Daha gelişmiş Stop, daha gelişmiş tablolar çok güzel ama Paribu da benim varlıklarım daha yüksek fiyatı. Acaba yanlış mı anladım?
2- BinanceTR ile Binance arasında ne fark var? Bir arkadaşım, Binance de alım-satım yapabilmen için, Binance TR de cüzdanın olması lazım dedi. TR den Binance.coma aktarmak için BinanceTR lazımmış. Bu doğru bir bilgi mi? Doğruysa, alım satım ve transfer ücretleri nasıl işliyor?
3- Coin/USD mi yoksa Coin/Euro olarak mı almak lazım? Malum Euro bey hazretleri hergün coşuyor.
4- Binance de ödemeleri Banka veya Payoneer yolu ile alabiliyormuyuz?
5- Paribudan Binanceye coin/tokenleri aktarırken ne kadar komisyon, masraf vs öderim?
Okumak için zaman ayırdığınız için teşekkürler. Umarım cevaplamak için de zamanınız olur
Selamlar.