Herkese merhaba!
Rutin instagram konularımızda bugün hashtagler var. 🤓 Önceki konularda aldığım olumlu feedbacklerle naçizane ufak bir şeyler yazmak, varsa soru işareti ufacık da olsa cevaplandırabilmek için bu konuyu açtım. Danışmanlık hizmeti alan dostlar buna bozulmasın zira konularda temel bilgilerden bahsetmeye çabalıyorum. Bilgiye dayalı bir mesleğimiz olduğu için sorulan sorulara verebileceğim cevapların da kısa olacağını söylememde fayda var. Daha fazla uzatmadan konuya geçelim
Hashtag
Olsan olmuyor, olmasan olmaz tarzında şarkıya uyarladığımız bir etkileşim aracı aslında. Büyük sayfaların kullandığına veya kullanmadığına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Kesinlikle kullanmayın diyenlerle kullanmadan olur mu diyenleri de duyunca muhtemelen kafanız bir hayli karıştı. Peki bu işin sırrı ne ola ki?
Öncelikle algoritmanın hesapların oluşturulma anından sonrasına gelişme olarak baktığını ve sizin takipçi sayınız, etkileşiminize göre yönlendirmeler gerçekleştirdiğini bilmenizi isterim.
Engagement rate olarak adlandırdığımız değerin takipçi sayısı arttıkça düşme sebebi de tamamen budur. Yani 10-20 takipçiniz varken yapabileceklerinizle 100-500 bin takipçiniz varken yapabilecekleriniz çok farklıdır.
PEKİ HASHTAGLERİ NASIL KULLANMALIYIZ?
Bu zamana dek edindiğim deneyimlerden hareketle hiçbir hesabı hashtagsiz kullanmaya başlamanızı pek önermiyorum. Bu söylediklerim bütçeniz kısıtlıysa geçerli. Özel bir konseptinizin yanında reklam bütçeniz de varsa hashtaglere zaten ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum. Zira hedef kitlenize ulaşmak için reklam gibi değerli bir aracı kullanacaksınız. Ama bütçesiz, tamamen organik bir hesap oluşturmak için
tamamen konunuzla alakalı olacak biçimde maksimum 15 adet hashtagi tek gönderide kullanmanızda herhangi bir problem yoktur. Instagramın maks belirlediği sayı 30 u zorlamanıza veya 15 dedim diye maks 15 kullanmanıza asla gerek yok. Zira 15 de aslında fazla bir rakamdır. Aynı keywordleri sık tekrarlamadan, her gönderide farklı keywordler kullanarak etkili ve analizi gözeterek ilerlemenizi öneriyorum. İşte sosyal medya yönetimi dediğimiz kavramın detayları da burada ortaya çıkıyor
Belli periyotlarda hashtag sayınızı azaltarak ilerleyin sonra da. Yani 15 hashtag kullandığınız gönderi sayısı ilk etapta maks 5-10 arasında olsun yine. Çünkü bu sayı çok fazla. Zamanla azaltarak da bu sayıyı 5 te sabitleyebilirsiniz.
Son bir öneri: Günde maksimum 2 gönderi yayınlamanızı da ayrıca öneririm.🌿
Algoritma üzerine çalışma yaparken yararlandığım
bu konudaki hesabım halihazırda son 5-6 gönderisiyle keşfete düşmüş durumda ve 1700 takipçiyle 1000+ keşfet almayı da başarmış haldedir. 0 reklam ve düzenli paylaşımın yanında bu yöntemleri uygulayarak başardığımızı belirtmemde fayda var!🚀
(Hızlı yazmaya çalıştım. Yazım hataları olduysa, dijital sürç-i lisan ettiysek affola

)
Konumu beğendiyseniz en azından bir tepkiyi, beğeniyi, yorumu çok görmeyiniz. 🌿
Instagram danışmanlık hizmeti ve organik hesaplar için benimle iletişime geçebilirsiniz! Mutlu hafta sonları!✨