Zaman sizin için önemli olabilir hayatınızdan ayırıyorsunuz çünkü ama bir de benim tarafımdan bakıp kendinize göre yorumlayın. 6 ay sonra kpss sınavı var ve daha çalışmaya yeni başladım, bir işim yok, birikimim yok kısaca yokluk içindeyim ama bu durumda bile vakit ayırıp sıfırdan nextjs öğrenip bir url kısaltma sitesi hazırladım. Tutacak diye mi hazırladım, hayır. Bir gelir için mi hazırladım, hayır. Sadece böyle bir projem olsun, başka platform kullanacağıma kendi sitemi kullanmak istediğim için yokluktan zaman yaratıp yaptım. Peki siz? Bir geliriniz var, bilginiz var, harcadığınız zaman olumsuz da olsa sonucunda hayatınızı değiştirecek kadar değerli bir zaman değil. Ee o zaman bu neyin karamsarlığı?

Açık konuşmayı severim sert de olsa acımasız da olsa yapmacık olacağıma böyle olmak tercihim. 1. projeniz dışındaki projeleri akıllıca seçilmiş proje olarak görmüyorum (benim fikrim). Futboldan hiç haz etmeyen, oynamayan birisiyim ancak bu durumda bile bulunduğum yerdeki halı sahaları biliyorum, bilmesem de google varken uygulama indirmem. Yerinde araba yıkama? Bu iş için onlarca alet, araç gerek kullanılıyor, kim neden yerinde yıkatsın ki kendim yıkarım. Oyun zaten çok riskli bir sektör. Görüşüm böyle. Kısacası proje fikirlerinizi geliştirin oyun sektöründe illa oyun yapmaya gerek yok bir topluluk hizmet sitesi bile oyundan daha fazla kitleye sahip olabiliyor, sabit ama daha etkili.