Merhaba,
beni tanıyanlar tanın tanımayanlar için tanıtayım adım uğur 21 yaşındayım genel hayatımda çok pozitif ve her konuyu sürekli mutlu edici taraflara çeken bir halim vardır. Aslında sizlerden başka pek arkadaşım yok hayatımda sadece 1 tane gerçek arkadaşım ve sizler varsınız burası farklı bir ortam gelip de içimi dökebileceğim bir yer. Kimlerle neler dertleştik herkes o kadar iyi kanlı yaklaştı ki o gün benim bu foruma umutlarım daha da çok arttı. Gündelik 10 saatimi forumda harcayan bir insanım. Lakin bunlardan evvel bir konu var o da baş belası ( Anksiyete )

Anksiyete Nedir ?

Anksiyete kaygı bozukluğudur yani psikolojik bir rahatsızlıktır. Tabi bu kaygı seviyesi herkeste farklılık gösterebiliyor. Tabi benden daha iyi psikolog ve psikiyatrist arkadaşlarımız anlayacaktır ama benim bir düşüncem var o da şu yönde ( Her insan hayatının bir dönemi veya günlük bir kısmında bu rahatsızlığı yaşıyor ). Ama bir de benim gibiler var bu işi artık ilaçlarla bile çözemeyecek hale getiren. Açıkcası Sulinex gibi ilaçlar kullandım ardından bıraktım. Evcil hayvan edince yaklaşık 1.5 sene ben ne anksiyeteyi gördüm ne duydum o derece. İlaçlar sanki beni hasta ediyormuş gibime geldi çünkü her ilacı içmediğim gün ölümden farksız oluyordu. ( Bu kişiden kişiye değişmektedir , tamamen benim düşünce yapıma bağlı olabilir. )

Bir Günüm Nasıl Geçiyor ?

Aslında günüm farklılıklara bölünebiliyor. Misal saat 4-5 gibi uyanırsam akşam eğer geç yatıp da o gün anksiyete seviyem muhtemelen en zirveyi yaşıyor. O günlerden nefret ediyorum açıkcası. Günlük rutinim 12'de başlıyor bu saatlerde kalkınca pek bir şey olmuyor denemez çünkü yine oluyor Ama bu sefer o kadar ağır olmuyor.

Anlamsız Ani Mutluluk

Evet, çok garip gelebilir. Ama bir anda gereksiz mutluluklar yaşayabiliyorum Üzgünken bir anda hayata karşı hevesimin geri gelmesi ve yarım saat sonra yeniden kaybolması gibi.

Gariplik

İlginç bir konu daha. Nadirde olsa gün içinde bir anlık gerçekliğimi kaybedip her şeyin çok garip olduğu saniyeler yaşayabiliyorum.

Sağlık

En ufak sağlıksal bir sıkıntı durumunda o konuya o kadar kafamı yormak zorunda kalıyorum ki belki de 1000 defa sorgulama ve doğrulama yapmak istiyorum.

İntihar Düşüncelerimden Nasıl Kurtuldum ?

Aslında bu en başlarda biraz oluyordu ama anksiyete öyle bir şey ki intihar etmek bile hayatınızın en büyük korkusu olabilir.

Biri Takip Ediyor Düşüncesi

Bu hep var. Hayatımın her dakikası kendimi takip edilmiş hissediyorum.

Panik

Belki de bu aralarında en kötüsü. Öyle masum bakmayın paniğe panik gerçekten sizi anlık deli gibi modlara sokabiliyor.

Konsantrasyon

Bir şeye odaklanmam imkansız mutlaka arka planda odağımı bir şeyler bozuyor.

Kötü bir şey olacakmış hissi

7/24 Uyuyana kadar bu düşünceden asla kurtulamıyorum.

Ani Titreme

Çok nadirde olsa titremeler yaşayabiliyorum.

Evet, daha bir çok durum var ama başınızı ağrıtmak istemedim. Biraz olsun içimi dökebilmek istedim

Anksiyete'nin en büyük ilacınıda bırakıyorum şuraya;

Bir maşallahınızı alırız

Sağlık her zaman bin adım önde olsun hayatınızda. Sağlıcakla kalın