Her firma dediğiniz gibi öyle çalışmıyor.
Aynı domainleri 5 farklı büyük şirketten backorder yaptım;
Hepsi aynı domainin backorder'ına izin verdi. Ancak en sonuncu firma domaini nic.tr üzerinden kapattı. Domain heryerde bloke görülüyordu. Uzun dönemde açılmadı. Neyse bir nedenle backorder'ı iptal edince açılacak diye beklerken, açılmadı domain.
Uzun araştırmalar sonucunda başka bir firmanın domain'i kapattığını öğrendim. Ve halen domain tekrar açılmadı.
Eğer tahminlerim doğru ise en büyük domain firmalarından backorder yapanlar, yakında hayal kırıklığı yaşayacak.
Hangi firmanın bu işleri yaptığını biliyorum ancak dediğim gibi bunlar benim şüphelerim. Ancak eğer şüphelerim doğru ise TRABİS açıldığında en büyük firmalardan güzel domainleri alabilen olmayacak.
İlk 2 ay bende bekledim. Baktım olacak gibi degil benim için özel olan domainlere marka başvurusu yaptım ve aldım. Görünen o ki daha çok bekleyeceğiz.
Ben bir firmanın topladığına inanmıyorum. Nedeni bu ise şu :
Trabis kurallarına göre hiç bir aracı firma kendi adına veya çıkarları doğrultusunda bir den fazla alan adı tahsis edemez. Bu durumun tespit edilmesi durumunda tüm alan adları ve lisansı iptal edilir demiyor.
İstersen Müsait olunca bu yasa maddesinin geçtiği taslak kanunu yollarım.