Bazı firmalar backorder panelini, normal başvuru paneli gibi yapmış. Bütün firmalar üzerinden domain başvuruya kapatılıyor.
Nic.tr nin acilen evrak gönderme süresini kısaltmalı ve botlar ile tekrar tekrar başvuru yapan firmalara ceza kesmeli. Dediğim gibi, yukarıda gösterdiğim istatistikletde şu anda 100bin'e yakın tr domain başvurusu olmuş görünüyor olup, uyanık 3-4 firma hepsini kendisi için toplayacak.
3 yıl sonra hepsini 1000-10.000 tl arasında satacaklar.
Bunu blr firma yapmıyor. Backoder dedikleri şey aslında yok.
Sen backoder yaptığında sistem 15 günlüğüne domaini rezerve ediyor. 15 gün dolunca sistem otomatik yeni başvuru yapıyor. Böylece kısır döngü başlıyor ve backoder sistemi kurulmuş oluyor.
Nic.tr ile görüştüğünüzde bizde backoder sistemi yok. Bu normal bir belgeli başvuru. 15 gun içinde evrak yollamazsa boşa düşecek takip edin diyor.
Dedim sizde beni çok iyi anladınız ki benim bu domaini manuel almam imkansız. Çünkü firmalar Backoder adı altında otomatik yenilenen bir sistem kurmuş. Buna nasıl itiraz edeceğiz dediğimde yapacak bir sey yok dediler.
Tek çözüm CİMER e kurumsal bir dil ile sorunu anlatmak. Forumda bize anlatır gibi değilde daha kurumsal bir dille şikayet etmek gerek.
Hatta durun ben bir şikayet edeyim bakalım ne olacak 😂