- Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.
- Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.
- Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.
"Şu dâr-ı dünya, meydan-ı imtihandır ve dâr-ı hizmettir. Lezzet ve ücret ve mükâfat yeri değildir. Madem dâr-ı hizmettir ve mahall-i ubudiyettir. Hastalıklar ve musibetler, dinî olmamak ve sabretmek şartıyla, o hizmete ve o ubudiyete çok muvafık oluyor ve kuvvet veriyor. Ve herbir saati bir gün ibadet hükmüne getirdiğinden, şekvâ değil, şükretmek gerektir." Risale Nur Lemalar
Hocam merhabalar, Sabredin hocam biliyorum burada yazdıklarım ne kadar tesir ve fayda verir ama İnşallah az da olsa içinizi ferahlatır diye düşündüm umarım yanlış anlaşılmaz. Hocam benim uyguladığım Risale Nurlardan öğrendiğim bir metodum var isterseniz size de aktarıyım. "Zevâl-i lezzet elem olduğu gibi, zevâl-i elem dahi lezzettir." bu sırdan aldığım metod ile. Şöyle düşünün bugün her şeyin tam olsun ve lezzetler içerisinde geçirin yarın bu lezzetler geçitğinde ne olacak biliyor musunuz size bir elem ve acı çökecek bunu hayatın her alanında görebilirsiniz. Örneğin bir arabanız var çok seviyorsunuz hiç kıyamıyorsunuz ve bir gün bir sebep ile sizi terk eder ve size araba da geçirdiğiniz tüm lezzetli vakitler o dakikadan sonra elem ve acı olarak gelir. Diğer bir örnek örneğin bugün çok hastasınız başınız acayip ağrıyor yarın bu hastalığınız geçtiğinde size güzel bir lezzet verir çok şükür dersiniz. Aynı bunun gibi dünya hayatında çeşitli zorluklara, hastalıklara, musibetlere, yalnızlıklara maruz kalırız fakat burası imtihan alanıdır şükür eden kazanır. Bunu bilincinde olursak şeytan bize ümitsizlik veremez İnşallah bol bol dua edin hocam iyi gelecektir.
Hocam buda sonradan aklıma geldi. Ben genellikle şuna şahit oldum niyeti güzel olupta ömrünü Allah'ın rızasına ve ibadetlere harcamadığı zaman yani Allah bir kulunu sevdiği zaman o ahiretini yakmasın içinde ki güzelikler meydana çıksın diye Allah şefkat tokatları vuruyor dediğiniz gibi birçok musibetleri hastalıkları yoklukları başına veriyor ki gaflet uykusunda uyanıp Rabbine kul olsun diye ben çok kişide tecrübe ettim. Birde bir hadis vardır baya meşhurdur onuda aktarayım.
Hadiste: Eşeddül belâ âlel enbiya sümmel evliya fel emsel fel emsel,-Belânın en şiddetlisi başta peygamberlere,sonra evliyalara ve sonra sırasına göre diğerlerin başına gelir..