Öncelikle geçmiş olsun. Yapılan bu şeyi asla tasvip etmiyorum.
Ama bu konuyu açmakla siz kendi ayağınıza sıkmış olmuyor musunuz?
diyorsuniz ki hız için güvenlikten feda ettim ve başıma bunlar gelir. Sizin yaptığınız şeyleri müşterileriniz de uygularsa başlarına aynı şeyler gelmez mi?
Yapılan tüm çalışmaların daha fazla tanınırlık, daha fazla ziyaret için olduğu bir sitede hızlı açılması için güvenlikten ödün vermek ne kadar doğru bilemedim.
@batuhanyuksel; in de dediği gibi hız ve güvenlik dengesini iyi ayarlamak gerekir. Bence sizde verdiğiniz hizmetleri bu yaşanan durumdan sonra güncellemelisiniz.
Friedrich Nietzsche' nin de dediğigi gibi "Bizi öldürmeyen şey güçlendirir". Yaşananları da bir deneyim olarak görüp tekrar yaşanmaması için kendimizi geliştirme fırsatı olarak düşünmeliyiz bence.
hocam ddoss olmadığı müddetçe böyle üstün güvenlik tedbirleri de alınmaz normalde.
zaten kağnı gibi açılan yavaş bi siteye sahip olsaydım ddoss atmalarına bile gerek olmazdı.

bi de işin optimizasyon hizmeti verdiğimiz tarafı var. o yüzden karalama amaçlı yapılıyo.
dediğim gibi ben konuyu açmayana kadar da yapılıyordu önemlerle durdurdum. şimdi uğraşsınlar ben saydırcağımı saydırdım.
Bunun en büyük sebebi kendinizsiniz. Reklam yapma tarzınız bana göre clickbait. Bu da beni rahatsız ediyor. Tabi kalleş değiliz kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ama bazıları insanlıktan nasibini almadığı için sizin ekmeğinizle de oynamaya çalışır , onu kapmakta ister, çıktığımız merdivenden tutup aşağıda çeker. Bunlarla baş edebildiğimiz sürece zaten ilerleriz. Çokta kasmayın o yüzden. Bunlarla vakit kaybetmeyin. Daha inceden alttan alttan sakince ilerleyin.
yorumlarınız için teşekkür ederim üstadım. reklam yapma tarzım click bait değil hype yaratmak üzerine. o yüzden sessizce ilerleyerek daha aza tamah edebilir durumda değilim malesef.
belli bi kazanıma kadar bu tür belaları mıknatıs gibi çekmiyorduysam da, bundan sonra da yavaşlamak yerine böyle şeylerle mücadele etmeyi öğrenmek istiyorum.
yaptığım işi sattığım şeyleri herkes biliyor. sunduğum şeyler üstün kalitede olmasa bu kadar öne çıkarmaya çalışmam.
elinizdeki çözümler insanların aradığı şeyse bunu onların keşfetmesi için "sessizce" mırıldanır mısınız yoksa "yüksek sesle" dikkat mi çekersiniz?
düşüncelerinize saygı duyuyorum ama ben duruma biraz da böyle bakıyorum.
Gerçek hayata hoş geldin melihcim biz nelerle uğraşıyoruz bi düşün işte, insanla uğraşmak zor iştir zanaat gerektirir. Geçmiş olsun.
çok sağol abi. zaten bi sonraki seviyeye gelse senin kapını çalcaktım sen üstesinden gelirsin bu zibidilerin.
Geçmiş olsun hocam forumda yararlı paylaşımlar yapan birisin üzüldüm.
teşekkür ederim
@Kirkbir; hocam eksik olma
Ben yerinizde olsam böyle bir konu açmazdım.
Sizin düşman ya da rakibiniz olsam bak istediğimi elde ettim ve isyan etmeye başladı. Bu yüzden sonuna kadar devam etmeliyim düşüncesinde olabilirler.
Sakince aynen devam etmeliydiniz
üstat bunu yapanlar benim uğraştığımı zaten biliyor ve görüyolar. konu içinde de dediğim gibi sorunu çözdüysem de son 2 kelam içinde kalmadan söylemek istedim.