Yaserckr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bak şöyle düşün köprü 1.3 milyar dolarmış bu sene biz tahmini olarak 1.3 milyar civarı dolar bazında ödeme yapacağız. Osmangazi parasına yavuz sultan selim havalimanı avrasya kuzey marmara ek osmangazi ve bursa otoyolu tuttu ve ek olarwk mesela 2019 yılında havalimanından 25 milyon dolar ödeme aldı devlet fazla verdiği için şimdi kaba taslak düşünürsek
zarar edenler : osmangazi , çanakkale
kar edenler: avrasya havalimanı
kafa kafaya : yavuz sultan selim
aslında birinin karı birini karşılayabilir
2020 yılında 18,3 milyar garanti ödeme yapmışız yarısının geçmediğini düşünelim yani 18,3 milyarlıkda geçiş olmuş bunun 4 milyarı kdv geliri 2 milyar da gelir vergisi olsa 6 milyar gelir sağlanıyor. Yani kasadan çıkan para 12,3 milyar oluyor kabataslak.
Bu süre içinde tüm projeler yapılmış garanti ücret haricinde 0 masraf eleman yok işçi yok yol düzeltme yok hepsini özel şirket yapıyor. Ve lojistiğini 10 sene taksit ile zirveye çıkarıyorsun. Her türlü kârlı yani
Süper karlıymışız biz senelerdir yanlış düşünmüşüz. milyar milyar bedeller üstüne bir de bizim ödediklerimiz. Bu nasıl bir yolmuş be. 2020 de devlet 18.3 milyar ödemiş diyorsun. Yani bu yollardan 36,6 milyar geçiş olmuş. Rakamın farkındayız umarım. şimdiki geçiş ücretleri de aşağıda. Cidden gerçekten karlı olduğunu düşünüyor musun? Aşağıda 2022 geçiş ücretlerine bakabilirsin. 3 tır osmangaziden izmire gittiğinde yapılan 20 gişeden her daim 3 tanesinin aktif olduğu gişe memurunun maaşını çıkartıyor. Parasıyla sıra beklediğimizde cabası.