Değişik bi yerden bakış açısı,bunu bence buranın dışında dile getirmelisiniz yerel yönetim yada devlet yetkililerine ulaşarak,
Kurumlarda çalışanlar için izin alınabilir,ama özel şirket ve iç piyasada çalışanların patronlarıda orda yaşadığı için dükkanları açmayabilir,fakat bu kadar insanın akın ettiği bir günde dükkanlarını açıp para kazanmak istiyeceklerdir o kadar insanın bir şehire gelmesi belli bir hizmetide beraberinde getiriyor
Daha önce bu konu yetkili kişilere iletilmiştir diye düşünüyorum. Öyle olsa bile bir kez daha iletmenn bir mahsuru yok tabi, biz de önümüzde ki yıllar için bir adım atabiliriz.
İş yerlerinin kapatılması değil benim demek istediğim zaten, kamuda işler aksamayacak kadar personel bırakılıp yarım gün yarım gün yapılabilir, özel sektör için ise örneğin bir iş yerinde 4 kişi çalışıyorsa ikisi öğleden önce ikisi öğleden sonra izinli olabilir mesela.
Neticede bunu yapamayacak iş yerleri de olacaktır ancak en azından çoğunluğun katılması yönünde bir planlama olabilir. Tabi ki yoğun bir ziyaretçi kitlesi olduğu için hizmet sektörünün de aksamaması gerekir.
Okullar niye tatil normalde okullarda tören olması gerekmiyor mu? Özellikle Çanakkale'deki okullarda?
Okulların niye tatil olduğunu inanın biz de anlayamadık. Okuldan gelen mesajda
"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 10. yıl dönümünün ilimizde coşkulu bir şekilde kutlanacak olması nedeni ile eğitim - öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir." yazıyor. Amaç çocukların törenlere katılması ise, ebeveynler çalışıyorken sadece okulu tatil etmek ile bunun sağlanamayacağını anlamaları gerekir.

Farklı bir gerekçe varsa yoğun trafik, kalabalık, vs. onu bilmiyorum tabi.
Evet.