Merhaba.
Öncelikle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'mizi kutluyor, aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olan bugün, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Çanakkaleliler olarak bu büyük zaferi coşkuyla kutlayamamanın üzüntüsünü de derinden hissediyoruz, bu hususu da bu konu altında dile getirmek, sizlerle paylaşmak istedim.
İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi, çocuklarım evde ama biz işteyiz. Çocuklarımızı kutlamalara götüremiyor, bu büyük zaferin coşkusuna ortak edemiyoruz.
Otobüsler dolusu (yüzlerce otobüs) insan şehir dışından, Türkiye'nin her yerinden hatta dünyanın bir çok ülkesinden gelip Şehitler Abidesi'nde ve diğer alanlarda ki tüm programlara katılabilirken, bizler Çanakkaleliler olarak işteyiz, çocuklarımız da okulları tatil olsa da evde maalesef.

Okulların tatil edilmesi, ebeveynlerin çalışıyor olması nedeniyle hiçbir olumlu anlam ifade etmediği gibi aksine karı koca çalışan ve çocuklarına bakacak kimsesi olmayan aileleri mağdur etti. Eşlerden biri izin almak zorunda kaldı, izin alamayan çocuğunu yanında iş yerine götürmek durumunda kaldı. Bizim iş yerinde de çocuklar var bugün.
Neyse, manevi olarak kutlamalara kendimizi dahil hissediyoruz ama keşke bizler de en azından hizmeti aksatmayacak şekilde bir düzenleme ile özel sektör veya kamu çalışanları olarak yarım gün yarım gün şeklinde bile olsa bir kısmına katılabilsek ama maalesef her yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamalarında Çanakkaleliler olarak bizler yer alamaıyoruz.
Sadece bu konuda ki üzüntümü dile getirmek istedim, zafer hepimizin zaferi sadece Çanakkalelilerin değil tabi ki herkes gelecek kutlayacak ona asla sözüm yok yanlış anlaşılmasın ama asıl yerinde yaşayan, buralı olan bizler de kutlasak çok daha iyi olurdu, bunu ima etmek istedim.
Sağlıcakla kalın.