Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, ben fatih.
Çanakkale Zaferi hakkında ne kadar bilgimiz var? Bu zafer bizler için ne ifade ediyor? Şahsi fikrim, tam anlamıyla bilinmemekle beraber yeterli değeri de gösterdiğimizi düşünmüyorum.
Bu zafer bizim yeniden varoluş sahnemizdir, oradaki "7düvel" bir abartı değil tam anlamıyla gerçekleşmiş bir olgudur.
Şöyle bir şey yapılsa yada tam anlamıyla zorunlu olsa nasıl olurdu, yanlış bilmiyorsam Japonya'da çocuklar ilk öğrenimlerinden itibaren "zorunlu" olarak Hiroşima bölgesine gidip yerinde "tek dişi kalmış canavar" -medeni- ülkerin onlara neler yaptığını öğrenip ve tarih bilinci aşılanıp eğitimlerine devam ediyorlar. O yaştaki çocuğa tarih bilinci aşılanmaz diyenler olabilir, olsun olmadı ortaöğretimde de zorunlu olsun, bir şekilde bu gençlerimizi kazanmamız lazım, 2 tane çocuğum var telefonu bile göstermek istemiyorum ki sosyal medya malumunuz eşcinsel ilişkiyi normal gösterip evlenenler mi ararsın, dinimizden tamamen uzaklaşıp bu konuda hakkında hiç bilgi-eğitim almadan büyüyenler mi ararsın.
Daha çok şeyler yazılır değerli arkadaşlar, şahsi fikrim kafatası milliyetçiliğimi dersiniz yoksa normal milliyetçilik mi dersiniz bilmem ama bizim gençlerimize "milli duyguları" bir şekilde öğrete öğrete aşılamamız gerekiyor.
Okuduğunuz için saygılarımı sunarım. 18 Mart Kutlu Olsun.
Merhaba,örnek gösterdiğiniz japonyada ki çocuk ve p*rno endüstrisi dünyanın merkezi yerlerinden,7 de hiroşimayı öğretip 18 de ve daha aşşağı yaşlarda o sektöre kayıyor,bunun dışında bir çok şey yazabilirim japonya konusunda,japonların kültürlerine bağlı olduğunu kabul ediyorum ama bir japonya belgeseli izleyip hayatlarına bakmalısınız...

Bizde tarih öğretilmesin hocam okullarda,çoğu yanlış,yanlı veya eksik bilgi,öğretilen bilgilerle ve eğitim sistemiyle yetişen çocuklar o kitapları yazan yada yazdıran kişilerin istedikleri şeylere inanarak yetişir.

Eşcinsellik konusunda da katılmıyorum,özenen beğeni yada gündem olmak için gelenler var fakat bu genetik bir olay,eğer bu gün eşcinseller dışlanırsa koskoca osmanlı imparatorluğunu inkar etmemiz gerekir,burda ne demek istediğimide biraz tarihi araştırarak bulabilirsiniz detaya girmek istemiyorum,

Din konusuna hiç girmek istemiyorum,bu toprakların en büyük sorunu olmuştur yıllarca

Milli duygular konusundaysa,herkesin vatan sevgisi yada vatanına hizmet etme şekli farklıdır,her ne kadar tiktok vs gibi yerlerde gençler görünsede,benim gördüğüm birde öbür taraf var
Gelişen,sorgulayan,ne istediğini bilen kendini yetiştiren pırıl pırıl aslan gibi kardeşlerimiz var,milli duyguları aşılamak yerine ilk önce o gençlere bir gelecek hazırlamak daha önemli onlar zaten bu toprakların çocuğu bizim gibi hepsi burda bişeyler yapmak istiyor,ama bu gün koç gibi çocuklar yabancı ülkeye gidip garsonluk hayali kuruyorsa...boşverelim hocam asıl milliyetçilik yapılacaksa o çocuklardan önce büyüklerden beklemek gerek bunu..