UmutYanardag34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam beni yanlış anlamayın ama BTC hariç uzun vadeli coin diye bir şey olamaz. Alt coini ayıda toplar, boğada satarsınız hepsi bundan ibaret.

Peki neden bunu diyorum $15,369,562,399 bu kadar para girmiş bu coine. Sağlam bir ayı sezonu gelse BTC 20k dolarları görmezde hadi bişi oldu diyelim BTC gitti 10K dolarlara bu doge deki bu kadar para çıkarsa durumu toplamak çok zor olur. Marketteki ilk 100 deki coinler güvenilir olsa bile en çok para bunlarda. Sağlam bir borsa çöküşünde ilk 100 deki çoğu coin bile aynı yerine zor gelir. Yani istedikleri kadar güncellesinler yüksek para giren coin al sat harici bir şey yapılmaz ben böyle yapıyorum.
İşin döngü kısmı hakkında size katılıyorum. Düşüş ve çıkış sezonları elbette olmalıdır, olacaktır. Birkaç yıl da geçse bu kripto paralar tekrar eski değerine çok rahat bir şekilde ulaşacaklar.

Toplam piyasa değeri 10-20 trilyon $ gibi bir seviyeye ulaştığında böyle dalgalanmaların da olmayacağı görüşündeyim. Nasıl altın ve diğer değerli madenlerde hareketler çok kısıtlıysa kripto paralarda da bu düzen bir müddet sonra gelecektir. Gerçek piyasalarda kullanılması ya da yasaklanması gibi gelişmeler bu çizgiyi değiştirebilir.