KraLL54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi sana katılıyorum, Sunucu kötü olduğu takdirde sitenin hızlanması çok olası değil.
İsimtescil veya Goddady gibi firmalarda barınan siteleri hızlandırmak çok olası değil mesela.
Bazı temalar var, kronik sorunları var, bunları da hızlandırmak belirli bir noktaya kadar yapılabiliyor.
Adsense reklam kodlarına alınabilecek yegane çözümlerin başında dediğin gibi Java geciktirmesi geliyor.
Tabi ki bu da tıklamayı azaltılıyor haliyle.
Bu noktada kullanıcının para mı Pagespeed mi diye düşünmesi gerekiyor.
Bir çok temanın kronik sorunları var. Özellikle themeforest üzerindeki popüler temaların çoğu sorunlu ve çok fazla sorgu kullanan temalar.

Bu işin kesin çözümlerinden biri senin düzenlediğin generatepress teması. Generatepress kullanınca hangi eklentiyi kullanırsan kullan zaten tema çok hafif olduğu için anında açılıyor. Zaten sunucuyu hiç yormuyor. Hız arayan biri bence ilk önce sitesinde temayı düzeltmeli. Sunucu kötü olsa bile trafik aşırı fazla değilse hertürlü iş yapıyor.

Generatepress basit gibi geliyor ama çok cafcaflı temaların günümüzde artık pek bir anlamı kalmadığını düşünüyorum ben. Benim sitelerimde mesela son derece basit oluyor. Zaten kullanıcıların artık büyük çoğunluğu mobilden geliyor. Sayfa içerisinde gereksiz widgetlere ya da büyük görsellere gerek yok ama işte bir çoğumuz siteye girince cafcaflı görünsün istiyoruz ve hata ediyoruz .

Bu arada bazı temalarda wp rocket ile js leri geciktirince ve css ayarlarının hepsini aktif yapınca google siteyi düzgün okuyamıyor ve css ler sanki yokmuş gibi indexliyor siteyi ve sanırım sıralama kaybı yaratıyor.

Bence en kolay ve ekonomik olanı hafif bir tema kullanıp bir kaç eklenti ile siteyi devam ettirmek. Bu sayede hem pagespeed rakamları iyi oluyor hem de sitenin kullanıcı açısından açılış hızı son derece yüksek oluyor.