Blurayindir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu hız furyasının sonu ne gelmeyecek sanırım. Bir ara bende kapıldım hisseme düşen kazığı bende yedim. Yanlış anlaşılmasın optimizasyoncu arkadaşlar ile alakası yok eklentilere gereksiz yere harcama yaptım.

Hızlı bir websitesine sahip olmanın yegane koşulu iyi bir sunucu. Eğer iyi bir makinanız yoksa naparsanız yapın site tekliyor. Açılırken arada yavaş açılır arada hızlı açılır bazen tepki süresi düşer bazen artar yani stabil çalışmıyor.

Son yıllardaki ekonomik durumlardan ötürü ve fiyatların ucuz olmasının neticesinde hosting firmaları cihaz yatırımı yapamıyor. Haliyle cihazlar eski oluyor. Odamda bitane laptop var. i7 işlemci 16gb ram 256ssd. Kağıt üzerinde 10 numara ancak Allah'ını kaybetmiş Peygamber'ini arıyor. Kasım kasım kasılıyor. Neden? Çünkü eskidi. 6 yıllık makina çok şey beklememek lazım. Aynı şey site barındıran sunucular içinde geçerli.

Sunucu var sunucu var. Marka firma isim vermek istemiyorum ancak yabancı bir firmadan ortalama bir hosting paketi alıyorum piyasadan aldığım sunucudan daha çok iş yapıyor. Amacım türk firmaları kötülemek falan değil kimse yanlış anlamasın ancak durum bu. Aksine onlara hak veriyorum. Bir çok firma döviz kurunun artışına ve enflasyona rağmen müşterilerine zam bile yapamıyor müşteri kaybetmemek için. E haliyle donanımını yenileyemiyor. Sırf bir sunucu 64gb ramli 1tb ssd li diye hızlı olmaz. Bu donanımların kaliteli ve yeni olması gerekiyor.

Eklentiler elbette yardımcı oluyor ancak yavaş bir sunucuyu eklenti ile hızlandıramazsınız. Siteniz büyükse ya da iyi bir başlangıç yapmak istiyorsanız 5 10 liralık hosting paketi ya da 30 liralık reseller yerine doğru düzgün bir barındırma seçeneğini seçerek başlayın.

PageSpeed Insights verilerine bakacak olursanız zaten işiniz yaş. Eğer sitenizde reklam varsa o verileri geçmenin tek bir yolu var js leri geciktirmek. Başka türlü o veriler geçilmiyor. Eklenti ile geçirince de hem gelir düşüyor hem de istatistikler doğru yansımıyor. Belki sıralamayı bile etkiliyordur bilemiyorum.
Kesinlikle size katılıyorum, öncelikle sitem donanımlı bir sunucuda ve wp rocket kullanıyorum, site hızım 11 eklenti olduğu halde 95-100 arası gidip geliyor ama bilin bakalım bunu ne bozuyor? adsense reklamları, ana sayfada sadece 2 reklam var onlar bile sitenin açılışında 20 puan düşürüp 70-75 açılış hız puanı veriyor, öncelikle adsense reklamı kullanıp site hızı 100 olanı görmedim, yapanda tek çare sizin dediğiniz gibi js geciktirme kullanıyor oda siteye giren kişi çıplak görüp sonra bir hareketle sağdan soldan reklamları şak diye görüyor ne olduma dönüyor olay, web sitelerinde 15. yıllarıma doğru giderken tecrübe edindiğim birşey varsa oda page score göstergeleri size bazı pürüzleri kaldırmanız için iyi bir kılavuz ama asla ve asla orada ki puanın bir önemi yok,100 olursa google amca daha çok sever yok ilk sıralara çıkarsınız hepsi şahsi tecrübelerimle sabit önemi yok inanın. Büyük sitelerin hızlarına bakın hepsi yerlerde önemli olan kullanıcı deneyimi , elbette bir site 3 saniyeden fazla açılmazsa kullanıcıların %90'ı siteyi terk ediyor girmeden bu doğru ama siteler 2 saniyeye kadar giriş için ideal olarak görüyorum, kısaca kendini deneyiniz 2sn içerisinde siteniz açılıyorsa bu bir sorun değil ama google amca 2sn kadar 50 puanı bile zor veriyor , böylesine fikir alışverişi yapılabilecek konuları görmek güzel, iyi forumlar dilerim.