Vay arkadaş, uzun zamandır izlenen bir politika için hemen herkesin aynı düşüncede olduğunu görüyorum burada.

Dolayısı ile herkesin dediğine katılıyorum. ekleyecek pek bir şeyim yok ama iki kelam de yazalım gelmişken. Demografik olarak özellikle ülkenin güney kesimi son derece olumsuz etkilenmiş durumda. Kısa vadeli olarak da çözüm üretilmesi zor gözüküyor, çünkü gönderilemedikleri gibi hala sınırlar tül perde ile korunduğu için gelenin haddi hesabı da olmuyor.

Avrupa Birliği hayali kuranlar olmuş ama o iş o kadar kolay değil, en azından sadece mülteci ev sahipliği yaparak kimseyi karşında muhatap olarak bulunduramazsın. Tamamen oy potansiyeli olarak görülüyor ya da seçim sonrası farklı bir sonuç çıkarsa belki bir iç karışıklık ihtimali de ufukta olabilir. Bilemiyorum ihtimal tabii bunlar ancak gidişat iyi değil ve düzelmiyor hatta daha kötüye dört nala harekete geçmiş durumda.

Ülke olarak en büyük sorunumuz da eylem ve söylemin tutmaması. Cumhurbaşkanı 2 sene önce göndereceğiz diyordu, şimdi muhalefet göndereceğiz dedi diye göndermiyoruz yakasına çevirdi olayı.
Temennim ise zaman kaybetmeden güle oynaya uğurlanmaları artık, en azından yeni gelenlerin kabul edilmemesi. Çünkü Suriye'de aktif bir savaş hali eskisi gibi sıcak değil. Ayrıca gidip savaşsınlar abi, bak Ukrayna vatandaşlarına, aldılar silahları koşuyorlar bir şekilde vatan toprağının peşinde. Taş taşıyor, yemek yapıyor, omzuna silah alıyor ama bir şekilde yaşadığı yeri savunuyor.