Kriminoloji değil hocam kriptoloji.
Mühendislik seviyesinde matematik eğitimi almamış bir adama kriptoloji eğitimi veremezsin.
Burada verilen eğitimler uzmanlaşma eğitimleri. Bilgisayar Programcılığı çok geniş bir alan. Üniversitede sana uzmanlık öğretmezler. Tıp okuyan herkes cerrah olmaz uzmanlık yapmaları gerekir.
Bu kurslar da sıfırdan eğitim veremez. Belli bir eğitim düzeyi olan insanlara uzmanlaşma eğitimi veriyorlar. Yazılım ya da bilgisayar okumuş adamlara kriptoloji, oyun tasarımı, ip tv, derin öğrenme, görüntü işleme gibi uzmanlık eğitmleri planlamışlar.
Aslında üniversitelerin de böyle uzmanlaşması lazım. Tıp gibi. 4 senelik bilgisayar mühendisliği arkasından 2 sene big data, derin öğrenme, kriptoloji, oyun programlama gibi uzmanlığa yönelinmeli.
Yani devletin ve yök ün düşünmediğini düşünmül Ankara Belediyesi.
Bu kurslar ilgiai olanlara değil bilgisi olanlara yönelik. Belediye kursunda sıfırdan kriptoloji öğretmek 4 sene sürer. Bunlar uzmanlaşma kursları.
Memleket üniversiteli işsiz kaynadığı için bu kurslar vasıfsız mezun olan ne yapacağını bilmeyenler için uzmanlaşma vasıf kazanma imkanı.
Orta ve yüksek öğretimim bilişim üzerine. Kriptoloji nedir bu konuda yeterli birikim ve akademik donanıma sahibim hatta şu an bu konuda bir start-up sahibiyim. Siz belediyede bu uzmanlığı verebilecek vasıf olduğunu mu hayal ediyorsunuz? Ben Türkiye kaynaklı personel bulamadığım için yabancı personel arıyorum. Eğer belediyede bu eğitimi verebilecek personel veya gönüllü varsa yönlendirin 3 katı maaş + %10 hisse ile kendisini çalıştırıcam. Lisans üstü uzmanlı dediğiniz seviye ay belediye kurs açmış gidip alan kasayım şeklinde olmaz. O uzmanlığa heves eden kişiler emin olun bir şekilde öğrenip okuyor. bunun 1000 tane örneği var. Kriptolojiden örnek vermişsiniz. Bugün mühendislik fakültesinde bu matematik seviyesine sahip olup, burslu olarak yurt dışı doktora yapamayacak öğrenci örneğiniz var mı? Varsa gönderin bana o potansiyeli göstersin hepsine İngiltere'den bursu garanti ayarlayıp, üzerine şirket olarak sponsor olucam. Bir hizmeti savunacaksanız altı dolu olsun. Metavers olayını meslek olarak gören bir kaç ülkeden biri biz olucaz sanırım. Hepsinin ortadoğu ülkesi olması haricinde sorun yok.