OrLoW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünyanın hiçbir yerinde bugün fiyat al aylar sonrada aynı fiyatı öde yok, ki almanyada bile yok, o uyanıklık bizim insanlara özgü sanırım. Öncede dedigim gibi bugün kaç para 1000 TL bugünün fiyatı ödersen. Yok aylar sonra duyulmamış bişey. Bir ay sonra kaç para 1500 o günün fiyatını ödeyecek bu kadar yani .. Bu bu mantıkla olursa ülkeye ne dışarıdan girmiyor girmeyen birşey var mı o zaman ülke komple Euro para birimine geçse daha iyi
Insanin uyanikligiyla alakali degildir. Yillardir Ingilteredeyim, IT sektorunde bile fiyat teklifi verdiginide 2 hafta veya bir ay sure veriyorsun, yani o fiyatin bir gecerlilik tarihini belirtiyorsun. Ki Sterlin baya sabit bir para birimidir.
Ama gel gor ki Turkiyede 2 haftayla gecerli fiyat 1000tl dir diyemiyorsun cunku o gunun aksamina bile biri cikip tv'ye sacma sapan konusursa ertesi gun TL %30 deger kaybetmesi gayet de olasi!
Senin mantigina gore de bugun 1000 tl fiyat verdin ama 1 hafta sonra degeri 1500tl olduysa ha oyle dovize gore oynak fiyat teklifi verdin ha direkt dovize sabit fiyat verdin. ne farketti? KOCA BIR HIC! .

Ve Turkiyede sektorun hemen hemen hepsinde fiyat teklifi verirken "sadece o gunun tarihi icin gecerli" diye verilmiyor. Gerci ayni gunun icinde bile doviz %10-%20 oynadigini bile gorduk birkac ay once.
Boyle bir sacma sapan bir piyasa kimse fiyat teklifi alir almaz saniyesinde odemeyi yapmadigina gore kimse de tl olarak fiyat vermek istemiyordur.

Burda suclu euro olarak fiyat teklifi veren, bu sacma sapan ekonomide tutunmaya calisanlar degil, suclu tek birileri vardir, o da basimizdakiler.

zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır anlatamadım galiba

Ya ben anlatamadım yada siz anlamadınız

Euroya endeksli fiyat vermeye kesinlikle karşı değilim

Fiyatın euro 15 iken 5000tl ise,16oldugunda çevir fiyatını 5250olduysa 5250 tl olarak ver

Evet bugune kadar hiç bir gelen teklifte, ben fiyatın euro oldugunu görmedim, hazırda olan bir yedek parça değil, ingiltereden getirtmişdir sterlin verir yedek parça o ayrı. olsa anlayacağım, üretim konusu
Ayni sey sizin icin de gecerli.
Fiyati ha dovize gore endeksli TL olarak verdin ha direkt doviz olarak verdin, ne farketti? Hi bir sey. Lutfen kendiniz kandirmayin.